Geschiedenis

In dit hoofdstuk vindt u artikelen, zelf geschreven dan wel (voor een deel) overgenomen uit boeken, tijdschriften (altijd met bronvermelding en toestemming), of films, documentaires die te maken hebben met de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht (en dan in het bijzonder met de geschiedenis van het regiment welk baret embleem wij dragen ("Oranje-Gelderland")) of met de Koude Oorlog in het algemeen.

 

De periode die bestreken wordt is de periode 1945-1996 (einde tweede wereldoorlog resp. start opschorting dienstplicht).

 

Een tweetal luchtige artikelen in dit hoofdstuk zijn de artikellen "Herinnert u zich dit nog?" en "Toen en nu". In het eerst genoemde artikel zijn korte anekdotes opgenomen in de vorm van "Wist u dat...." en in het tweede genoemde artikel zijn originele dienstfoto's opgenomen die we her en der zijn tegen gekomen met foto's die zijn genomen gedurende onze re-enactment. Deze laatste foto's zijn niet ge-ensceneerd maar hebben (toevallig) grote overeenkomsten met de originele dienstfoto's. Allebei de artikelen zijn gewoon, leuk om te bekijken.

 

Heeft u zelf nog interessante artikelen voor ons en/of onderwerpen waar wij aandacht aan zouden moeten besteden dan horen wij dit graag van u (zie voor contact: contact en werving).