Hoe was 't ook al weer?

 

Van een re-enactmentgroep mag je verwachten dat ze een historisch correct plaatje neer zetten.En dat is minder makkelijk dan het lijkt. Wij,41DKO-ers, hebben de mazzel dat onze re-enactmentperiode vrij dichtbij ligt, waardoor we gebruik kunnen maken van de persoonlijke ervaringen van de oudere leden. Maar toch, meestal is nader onderzoek nodig. Om een thema of display tot in detail kloppend te maken halen we veel informatie uit gesprekken met (oud) KL-medewerkers, filmbeelden, boeken en vooral foto's.

Al in het vroege begin van de DKO is er begonnen met het maken van een fotoarchief. We zijn in het bijzonder op zoek naar afbeeldingen uit het dagelijkse dienstplichtige leven, van rijdend en schietend materieel in allerlei situaties en specifieke plaatjes van wapens en dienstvakken. In eerste instantie zochten, kregen of vonden we hoofdzakelijk foto's van oud dienstplichtigen. Maar zo gaande weg is het internet toch wel onze grootste bron geworden. Websites als dienstmakkers.nl, de talloze reüniesites en online beeldbanken bieden een schat aan afbeeldingen die voorheen bijna onbereikbaar waren.

Nu na ruim 10 jaar sprokkelen is er een verzameling foto's van enige omvang... leuk maar wat nu? Het archief voor ons zelf houden is een mogelijkheid maar mooier is het om, in ieder geval het grootste deel, openbaar te maken op www.41DKO.nl. Dan heeft iedereen er wat aan.

De verzameling bestaat uit meerdere fotoboeken. We hebben altijd zo veel mogelijk op thema gesorteerd zodat het een beetje overzichtelijk blijft. Het verzamelen gaat gewoon door, er worden regelmatig foto's toegevoegd.....

 

Voor de belangstellende : veel kijk plezier !

 

 

 

Klein probleempje is dat we van veel foto's absoluut de herkomst niet (meer) weten. Indien bekent plaatsen we de bron er bij. Hier onder staat een opgave van / link naar de websites waar een deel van de foto's mogelijk weggepikt is. Deze websites hebben vaak grote foto-archieven, zeker de moeite waard om deze ook te bekijken.

Mocht iemand bezwaar hebben tegen plaatsing van één of meer afbeeldingen op onze website wilt u dit dan kenbaar maken via het mailadres van de webmaster webmaster@41dko.nl.