31 december 2015.....die datum hangt ons al ruim 4 jaar dreigend boven het hoofd en komt nu rap dichtbij....

 

Op deze dag is het definitieve einde van ons huurcontract op de Prins Mauritzkazerne in Ede een feit. Helaas maar toegegeven, we zijn er ook wel een beetje klaar mee. De KL-sfeer op de locatie is nu echt wel weg. De afbraak- en nieuwbouwgeluiden om ons heen hebben de overhand gekregen. Nog even en ons gebouw 22 staat midden in een nieuwbouwwijk.

 

Een andere plek vinden is geen peulenschil, we hebben nog al wat eisen en erg veel betaalbare ruimte is er niet in de aanbieding. Komt bij dat de omgeving wel een beetje mogelijkheden moet bieden om redelijk ongestoord soldaatje te kunnen spelen, da's door alle gedoe toch wat moeilijker momenteel. Angstbeelden van kale bedrijventerreinen, of erger nog, terug naar af dus zonder vaste ruimte en her en der in het land kleine opslagruimtes doemden op.

Al halverwege 2014 werden de eerste actieplannen besproken om het naderend onheil te keren. Marktplaats, Fundabusiness uitpluizen/volgen en het babbelcircuit bewerken was de tactiek...met resultaat !

 

Eind januari 2015 bericht omtrent het voormalige mobilisatiecomplex Voorthuizen. Dit mobcomplex is in 2004 door defensie afgestoten en werd daarna gebruikt als oefenlocatie voor calamiteitendiensten. Pas vorig jaar begon de verhuur van de afzonderlijke gebouwen. Gevolg is dat het hele mobcomplex er nog in bijna originele staat bij ligt, ideaal voor ons dus.

Kort verhaal nog korter: het gebouw W/G (vroeger loods 6) wordt gedeeltelijk in beslag genomen door DKO. Vanaf 1 september 2015.

 

Blijf deze pagina volgen, van onze verhuis/her/verbouw avonturen volgen hier de verslagen!