Aan 't werk I

 

Dankzij een overvriendelijke huisbaas mogen we al 6 weken voor het daadwerkelijke huren aanvangt beginnen met met de herverherbouw van ons nieuwe onderkomen ! Met vier man sterk maakten we hier dankbaar gebruik van en is dit pinksterweekeinde begonnen met de grote schoonmaak. Wat een takke klus........

 

Het plan in 't kort : met behulp van speciale schoonmaakmiddelen, (stoom)cleaners en goede moed de roetaanslag van muren, plafond, kapspanten enz. zo schoon mogelijk maken. En dat valt dus tegen. Al snel bleek dat we te weinig water hebben en dat papa's trots, de hobby-hogedrukspuit, totaal onbruikbaar is. Met als gevolg dat de snelheid al direct 3 klappen terug gaat want we moeten nu alles doen met één stoomcleaner. Maar na wat uitproberen en een voorbehandeling met het reinigingsmiddel, wat gelukkig goed werkt, vertrok de grote baas met z'n stoere spuit richting zolder om daar het stoomfestival te starten, hij verdween in de mist.

Aan het eind van een ochtend afzien en hard werken tijd voor een rijke lunch. Onze Sgt Kok-Menagemeester verzorgde een smakelijke hap van patat, kroketten en frikandellen van 50cm....tjah... Daarna snel weer door want veel werk en de tijd vliegt.

De Sld is de hele dag druk geweest met een traditionele dienstplichtenklus: dweilen met de kraan open...best wel nuttig hoor, toch....

Eindresultaat van dag 1 : een schone zolder, hopen we.... want alles is drijfnat en stond nog vol stoom toen we huiswaarts keerden, morgen maar eens voorzichtig kijken. De Plv C-ONHGP kon in ieder geval een mager maar tevreden glimlachje produceren, da's ook mooi op een simpele zaterdag.

 

De Plv C-ONHGP.