In het laatste weekend van Juli moest 't dan gebeuren : de witte tornado door de loods zodat we in Augustus met het grote verhuizen kunnen beginnen. De plannen waren mooi, de uitvoering een klein beetje een dompert.

 

Wat ging er goed, wat ging er mis...?

 

De aanloop verliep prima, Vrijdag avond laat al aanwezig om de materialen in ontvangst te nemen en de daarbij behorende werkinstructies. De (verf)spuitgast en zijn handlanger/pompbediende hebben ruim ervaring met de gammaspuitbus en wat autospuitwerk maar dit is toch wel andere koek. Joekel van een compressor, verfplunjerpomp, 2k constructieverf die na mengen redelijk vlot uit hard. Van die kleine dingen waar we niet helemaal bekend mee waren. Na een korte nacht zaterdagmorgen vroeg aan de slag. De handlangers begonnen met de ruimtes waar we wilden starten uit te ruimen en de spuitgasten met de verfinstallatie op te bouwen en uit te proberen. Om daarna direct aan de gang te gaan want ons was verteld dat even stoppen voor een bak koffie er niet bij was....anders risico dat de lak in de verfpomp/slang droogt met als gevolg : einde oefening. Tot zover eigenlijk weinig problemen, wel wat zorg omtrent de berekening van de benodigde hoeveelheid verf....

Mannen in witte pakken, de Plv CC bedienaar verfpomp, de Plv C-ONHGP spuitgast.

Als testmuur de achterwand uitgekozen, makkelijk bereikbaar en opgebouwd uit B2 blokken. In den beginne ging het spuiten prima, alleen de dekking leek wat minder. De muur zoog de verf op waardoor er een vlekkerig patroon ontstond. Dit maar voor lief genomen en door. Het houten plafond van het kleine magazijn werd overigens wel in 1 keer prachtig, maar jah, wie kijkt er nou naar een plafond. Wat beroerder was is dat de verf er als een razende doorheen ging, na de achterwand en een stuk van kleinere magazijn tot ooghoogte gedaan te hebben was de eerste 20 liter er al door heen. hmmmzzz..

In de ondertussen tijd had de SGT-Kok/menagemeester zichzelf bevordert tot hoofd steigerbouw en begon de stellage voor het grote apekooien van de spuitgast op te bouwen zodat het hoge, schuine plafond bereikbaar werd. Rond dat moment begonnen de problemen met de verfspuit. Het 2de blik werd in gebruik genomen en vrijwel direct gesputter aan de spuitmond. Nozzle schoonmaken, 4 seconden verder spuiten, nozzle weer dicht. Pompbediende als een speer schoonmaken, verder spuiten en weer ellende. Wat blijkt uiteindelijk : klonten in de 2de emmer verf. Ondanks heftig roeren en mengen. Pas op het laatst kregen we in de gaten hoe we hiermee moesten dealen...tjah... stukje onervarenheid onzerzijds, jammer weer.

Na een paar uur intensief bezig te zijn geweest met spuiten, steiger op- en afbreken en verplaatsen, verf mengen, compressorherrie, verfspuit 83000x schoonmaken, een oogdouche wegens klodder verf in spuitgastoog en een beginnende storm buiten begrijpt de lezer wel dat de sfeer binnen de arbeidersgroep naar een prettig niveau ging. Wat een fijne klus.

 

Helaas bleek dat de verwachting waarheid werd en was er voor de laatste 10 vierkante meter plafond en muur geen witte verf meer, nou joepie hoor. Er waren nog een paar blikken in een grijze en menie kleur bij geleverd maar dat staat wat raar qua kleurstelling in zo'n verder witte loods, zo'n oog voor detail hebben we dan ook wel weer. Dus stoppen maar, jammer maar helaas. Doel niet bereikt. Op de foto het laatste niet affe stukkie.

Einde zaterdagmiddag de boel weer schoon maken, smerig werk met vooral veel thinner en naar huis. Onderweg storm, horizontaal langs vliegende takken op hogere snelheid, deuk in het transportmiddel, kortom het feest is compleet. Mooie hobby hebben we toch.

 

Zondagmorgen de afronding, terug naar Voorthuizen waar bleek dat de storm de SGT- Kok Menagemeester nog steeds bezig hield, die zat ergens in de blub lekkende gasleidingen te dichten.Wel 2 handen minder voor ons. Verder opruimen en de verfpomp weer transportgereed maken. Daarna zijn we nog met de kwast en rollers en grijze verf aan het schilderen gegaan, verfwerk zat.

 

Deze week maar overleggen hoe we het verder aanpakken. Het laatste stuk in de grote hal zal toch af moeten, de andere ruimtes kunnen later nog.

 

Ondanks de licht ontevreden afsluiting toch een pic van een DKO-man met een tevreden glimlach, deze keer de Plv CC

De Plv C-ONHGP.