De papierwinkel was (en is waarschijnlijk nog) een belangrijk gegeven. Alles maar dan ook alles werd gedocumenteerd en en in archieven gestopt. Talloze formulieren (Lf=legerformulier) lagen op voorraad bij de beheerder of bij de admeur op buro.

De DKO is wat minder schrijverig, maar toch, we hebben wel het eén en ander. Meestal omdat het nu eénmaal bij het re-enactment hoort maar soms ook voor ons eigen gemak.

Het MiPapo, militair paspoort. Behoort altijd op de man gedragen te worden in de Liboza, linkerbovenzak....

Het meest begeerde papiertje voor de dienstplichtige... het militairrijbewijs!

 Mooier kon niet, je (groot)rijbewijs halen in een paar weken tijd en dan snel met dat gele papiertje naar het stadhuis rennen en volledig op kosten van koningin en vaderland weer met een roze papiertje naar buiten lopen !!

De eerste dag op de kazerne je PSU ophalen en hoppa! , het grote handtekeningen zetten kan beginnen..

 

 

De tweede dag ontdek je dat je van plan was op vakantie te gaan, je halve PSU reeds verdwenen is en dat je daar ontzettend , nouww ontzettend, hoofdpijn van hebt. Niks niet ff regelen met de sergeant, schrijf maar een VRA-tje. 

Nog zo'n kwelling.... Het voertuigboekje. Elk ritje nauwkeurig vastleggen op de rittenstaat, laten ondertekenen door de MTO, elke liter benzine en andere vochtigheid verantwoorden op de BOS-kaart , schrijven,schrijven.