Aan het werk II

 

In het verslagje Aan t werk I heeft u kunnen lezen dat de plv C-ONHGP de eerste schoonmaakdag met een glimlachje heeft afgesloten. Dit werd waarschijnlijk meer veroorzaakt door dat hij wist dat hij er de volgende twee dagen die nog ingepland stonden er niet bij zou zijn.

In dit 2e verslagje over het schoonmaakweekeind gaat het dan ook over de belevenissen en vorderingen op/in de rest van de dagen.

Op de zondag waren er drie mannen aan de slag die de vorige dag al aardig waren ingewerkt en er ontstond al een zekere routine. Elkaar aflossend met inspuiten reinigingsmddel, afspuiten met de stoomcleaner en het droog trekken van vloer. Ook af- en toe ruimte voor een bakkie koffie of ander vocht (belangrijk want in sommige ruimtes werd het door al het stoom van de cleaner warmer dan in een sauna (ja, zo beschouwd: gratis en een workout en een sauna zonder tijdslimiet. Wat wil een mens nog meer in zijn vrije tijd) en natuurlijk de lunch (patat, ook dit is al bijna tot standaard verheven). Bijzonderheden deze dag, nee eigenlijk niet.

Maandag (2e Pinkersterdag) dan misschien nog enerverende zaken beleefd? Nou, enerverend. Dat viel wel mee. Toch begon de dag wat met vertraging. De stoomcleaner wilde niet van start. Gisteren de hele dag prachtig gelopen en nu niet willen starten. Leek wel of er een fase uitlag. In eerste instantie konden we de oorzaak niet vinden. Vervelend. Dan de kleine koudwater cleaners maar aansluiten en daar mee aan de slag. Werkt niet snel en zeker ook niet zo schoon. Je hebt toch echt heet water nodig. Net aan de gang, werd er geroepen Hij doet het weer!. Bleek er een 320V stekker uitgefikt te zijn (was vast een goedkope met van die klemverbindingen voor de stroomdraden. Die kunnen niet zo goed tegen langdurige belasting). Dit op Mac Iver achtige manier hersteld. En gassen (of beter dieselen) maar.

Aangezien we twee man versterking hadden deze dag was er naast schoonmaak werkzaamheden ook al ruimte om andere zaken op te pakken zoals het vrij maken van de ramen op de zolder (had men een dikke plaat beton voor gezet om het te verduisteren (kon zeker niet met een dun plaatje). Veel beuk (beul) werk maar met resultaat. Er is licht op zolder (en er liggen twee ramen uit; goed voor de doorluchting maar slecht voor de portemonnee).

Conclusie na drie dagen hard werken door vele handen:

- We hebben daglicht op zolder

- De zolder is schoon

- Het toekomstige magazijn is schoon

- De voertuig opslag ruimte is voor de helft schoon

- Er is nog veel werk te doen de prioriteit ligt echt nu op het klaar maken van het complex zodat we helemaal klaar zijn voordat er verhuisd gaat worden.

- Maar we gaan het redden.

Planning voor de komende 1 2 weken

- Foefhok

- Kantine

- Opslag

- Kleine verbouwingen

Daarna hopen we zover te zijn dat we aan de voertuigen opslag kunnen beginnen.