Evenement             : “Footsteps 2020”
Evenementdatum : 07 t/m 10 feb 2020
Locatie                     : La Gleize, België

Route van Footsteps 2020

Na veel wikken en wegen (want opslag DKO staat er ook vervuild bij) toch met een kleine delegatie van DKO naar de Ardennen om daar Footsteps te gaan lopen.

Vrijdag 7 Februari:

Dit is de dag waarbij wij het museum genaamd: ” MHM 44″ in Manhay hebben bezocht. Zoals elk museum in de Ardennen lijken ze allemaal op elkaar, niet te min zeker leuk om te bezoeken!
Na het bezoek van het museum richting Coo Stavelote om naar het huisje te gaan, waar we samen overnachten met onze vrienden van de Spreewalders. ‘s Avonds zijn we traditie getrouw naar de friettent net buiten Coo geweest om daar lekker een patatje en een snack te halen. De avond afgesloten met een filmpje genaamd: “De tunnel”. Op tijd naar bed om vervolgens morgen fris de tocht te kunnen lopen.

Zaterdag 8 Februari:

‘s Ochtends gezellig met elkaar ontbijten en een lupa te maken voor onderweg. Om 9 uur verzameld in LA Gleize om daar vervolgens in te schrijven en te starten.
Tijdens de tocht was de 1e klim gelijk een uitdaging, we moesten steil omhoog. Na het klimmen kwam er een flinke afdaling. Al gauw kwam de 1ste stop waarbij we een lekker bakje koffie en een snackje konden halen. Ff snel een praatje en daarna weer snel verder met de tocht.
Na een aantal dorpjes en mooie stukken bos kwamen wij aan bij de lunch. De lunch bestond uit een lekker bakje waterige soep en een broodje hamburger. Na de lunch weer snel verder met het lopen van de tocht. Tijdens de tocht hier  en daar veel bagger. We zijn weer verder door het bos gelopen waar veel bevers zaten helaas tijdens het lopen geen bevers gezien. Bijna bij het einde over een brug die bezet was door Amerikaanse WO2 re-enactors, dit was een mooi plaatje om te zien. Nog even voor het eind in zicht was een lelijke klim omhoog en daar was de finish! Certificaat ophalen en daarna een lekker Chiney biertje (en daar doe je het allemaal voor (red))! Waarbij we wachten tot iedereen binnen was. Na afloop weer terug naar het huisje, even gauw douchen en gezellig in Coo bij de pizzeria gegeten! ‘s Avonds iedereen moe maar voldaan naar bed.

Zondag 9 Februari:

Lekker een dagje ontspannen en relaxen in het huisje en de omgeving verkennen. Met het verkennen van de omgeving zijn wij even wezen kijken bij de mooie watervallen van Coo.

Maandag 10 Februari :

Nog even gezellig ontbijten onder elkaar en daarna opgeruimd en afscheid genomen van elkaar om vervolgens weer naar huis te gaan.

Sld Vkgrp 41DKO