Evenement             : Wampex 2017
Evenementdatum : 1 december 2017
Locatie                     : Omgeving Marum
Foto’s                       : Wampex 2017

Even niet opletten en het is weer December. Voor DKO betekend dat Wampex op het programma. I.t.t. vorig jaar, toen DKO een gehele proef faciliteerde (die met die (veld)telefoons) EN met een afvaardiging op de derde avond liep, nu terug naar de basis: de loop zelf. Dit keer hadden we ook versterking binnen de gelederen van een tweetal dames. Dus het kon niet mislopen vannacht.

Verzamelen doen we, eveneens van oudsher, op een geheime locatie in Friesland, waar ook het nachtleger wordt gemaakt, om te genieten van traditionele erwtensoep (regelrecht uit blik) en een boterhammetje. Tegelijkertijd bespreken we de strategie voor de nacht.

Op een gegeven moment was het afvaart richting de startlocatie. Dit jaar bij SV. Marum, jawel in Marum. Melden bij de dames van de inschrijving, de aanwijzingen overnemen, bakkie koffie nuttigen. Bijpraten met anderen die je alweer een jaar niet gezien hebt en algauw stond onze start tijd van 2104 op de klok. Tijd voor een groepsfoto, het in ontvangst nemen van de wedstrijdkaart en een e.o.a.vage kaarthoekmeter (kan hier wel bekennen dat DKO aan de bron gestaan heeft van het ontstaan van dit ding, biedt hierbij onze excuses aan, aan alle deelnemers die problemen hebben ondervonden met deze meter).

De eerste opdracht was een oleaat die we wonderwel in een keer goed liepen. DKO is meestal al de weg kwijt bij de eerste opdracht, de aanwezigheid van de dames wierp nu gelijk al zijn vruchten af.

Eigenlijk verliepen de opdrachten de gehele avond goed, alleen bij het zoeken naar de eerste aanwijzing van het routedeel eurolanden, liep het even verkeerd (zo’n 2 km). Maar sommige zaken veranderen nooit, dames aanwezig of niet, het missen van de letters. Wij verdenken de organisatie van Wampex dat er een mannetje voor ons uitloopt die alle letters verwijderd en, nadat we voorbij zijn, weer bevestigd, want echt: we zoeken ze maar vinden ze (vrijwel) niet (of is het gewoon te gezellig onderweg, ook mogelijk).

Ondanks alle regen van de afgelopen weken was de route goed te lopen, zo af en toe wel wegzakkend in enkel diepe modder of even oplettend dat je geen moeras of zo inliep of oppassen dat jet niet uitgleed over een verijst stuk grond (of plank) (het vroor een paar graden). Het gemakkelijk lopen werd ook mogelijk gemaakt door de KNMI, geen regen, lekkere koude, geen wind, gewoon weg super geregeld door die mannen in De Bilt.

Een van de leuke onderdelen was het stuk waar je exact 5 km per uur moest lopen om de juiste letter te “vangen”. Ook deze zullen we wel niet goed gehad hebben want de twee grootste mannen liepen het tempo (dus waarschijnlijk veel te snel, maar goed, het gaat om het idee). Ook was het aardig om “onze” ANWB-paal van vorig jaar weer terug te zien. Maar uiteraard waren er meer; zoals de route die je moest ruiken (ook hier waren we erg gelukkig met de vrouwelijke inbreng, want hoe ruikt vanille nu eigenlijk; geen idee); de route van tjilpende krekels. Maar ook de historisch georiënteerde route van een verliefde non, de duikboten, de trambaan historie etc. etc. Het was ook dit jaar weer echt genieten van alle opdrachten.

Als organisatie van Wampex maar een moment zou denken dat DKO er volgend jaar niet bij zal zijn, kan ik ze nu al teleurstellen: we zijn er bij: in welke vorm dan ook.

Alle helpers, controlepost bemanningen, bouwers, organisatoren, route uitzetters, proefwandelaars, sponsoren en iedereen die goedkeuring gegeven hebben om hun terreinen aan gort te laten lopen waanzinnig bedankt voor de inzet om ons het mogelijk te maken om een fantastische avond/nacht te laten beleven.

Oh , ja nog geïnteresseerd waar we, als DKO, ergens zijn geëindigd in de ranglijst (vast ergens onderaan, want onze looptijd alleen al was exact (op de minuut nauwkeurig) 1000 uur) zie: Uitslag Wampex III