Evenement             : Footsteps
Evenementdatum : 22 en 23 februari 2013
Locatie                     : Basse Bodeux, België
Foto’s                       : Foto reportage Footsteps 2013

Nadat de blaren zijn geheeld eindelijk even tijd gevonden voor een verslagje over Footsteps van 23 februari 2013. Ja, de staf van DKO heeft het nu al druk en het echte seizoen moet nog beginnen. Beloofd wat. Druk met de aankomende verenigingsdag van Maart, de organisatie van de oefening in April, evenement Bussum Bridgehead in Mei en ook al evenementen in September. Het ontstaat allemaal niet zomaar.

Maar terug naar waar het om gaat in dit verslag Footsteps.

Diegene die ons al langer volgt weet dat DKO met een, kleinere of grotere, afvaardiging al sinds jaren deelneemt aan Footsteps. Een wandeling van gemiddeld even meer als 20 km door de Hoge Venen (Ardennen) ter nagedachtenis aan het Ardennen offensief en speciaal van 82nd Airborne. Zo ook dit jaar weer. Nu met een kleinere afvaardiging aan lopers, drie stuks en, voor het eerst, een afvaardiging uit de verzorgingsgroep, 2 stuks.

Vrijdagavond al aangekomen op de overnachtingsplaats. Slaapgelegenheid in orde gemaakt en nog even tijd uitgetrokken om wat te drinken bij een houtvuur alwaar de aanwezigen verrast werden door een bezoek van de SMi en een van de andere manschappen. Het werd dan ook een gezellige boel en niet alleen bij het houtvuur maar ook op de kamer, die, met een beetje fantasie op een echte legeringskamer leek, alleen de PSU kasten en de pornolat ontbraken. Zaterdagochtend vroeg (nou ja, vroeg) uit de veren. PSU in orde brengen, ontbijten en naar de startplaats Basse-Bodeux. Hier was het, zoals alle jaren even zoeken naar de juiste startlocatie. Gelukkig zijn deze plaatsjes allemaal erg klein dus heb je ze snel gevonden. Echter een eerste paar kilometer kost het al gauw natuurlijk. Inschrijven, na achterlating van euro 6 en op pad.

Het zou een prachtige wandeling worden. Paar graden onder nul, sneeuw van een centimeter of 5 dik, licht bewolkt en vrijwel geen wind. Eigenlijk liepen we hem met twee vingers in de neus (op een tweetal lange steile hellingen na waar we, na ze bedwongen hadden, toch wel een minuut of 5 persoonlijke verzorging nodig hadden (water drinken, even op adem komen) voordat we verder konden). Onderweg gedroomd van broodjes kroket, hotdog, warme erwtensoep, lekkere salades. Allemaal wat de verzorgingsgroep ons zou kunnen aanbieden onderweg (hier waren ze tenslotte voor mee). Nu, u begrijpt het waarschijnlijk al: het bleef bij de Nuts en de Dextrose weggespoeld met het water uit de veldfles die we zelf bij ons hadden. De hele dag geen spoor van de verzorgingsgroep mogen ontdekken. Ja, ’s avond pas weer toen er bier op tafel stond. Hun excuus: jullie hebben zo hard gelopen … nu de rest mag u erbij verzinnen.

Traditiegetrouw sloten we de dag af met een bezoek aan een lokaal pizza restaurant om daarna af te sluiten bij onze overnachtingsplaats met een afzakkertje.

Zondagochtend netjes op tijd op, ontbijtje en hup in de auto voor de thuisreis. Een enkele stopte onderweg nog bij Best waar een militariabeurs aan de gang was. Volgens wel ingelichte bronnen is daarbij de hand op de portemonnee gebleven.

Volgend jaar zijn we vast weer aanwezig. Nog wat mensen zien te enthousiasmeren zodat we met een grotere groep aanwezig kunnen zijn.

C-DKO