Evenement: verenigingsdag

Datum: 26 maart 2022

Locatie: vml mc Loenen

 

Nu de corona maatregelen versoepeld zijn kan onze eerste verenigingsdag van 2022 ook van start, gepland op zaterdag 26 maart. Enkele enthousiastelingen kwamen vrijdagavond al aan om van de voorpret te genieten. Gezamenlijk eten, koffie, beetje rommelen, koffie, gezellig bijpraten en weer koffie. Onvermijdelijk werd het gezellig laat, toch maar naar bed, de wekker gaat immers vroeg.

En dan zaterdag ’s morgens wakker worden, koffie zetten en rustig ontbijten kenmerken de vroege ochtend. Tot 09.45 uur druppelt het personeel binnen. Na het appèl van 10.00 uur een kleine nabrander voor de corvee ploeg i.v.m. het vergeten van de vlag hijsen….. ach… eerste verenigingsdag van dit jaar, moet kunnen.

Gauw de vlag omhoog en beginnen met het programma.

 

Dit bestond tot de lunch met het uitzoeken van de surplus van de foerier, welke na de verhuizing verbouwing, enz, eindelijk is toegekomen tot het (opnieuw, want uiteraard net voor de brand alles op orde) uitzoeken en ordenen van de PSU en aanverwante artikelen.

Alles wat voor ons onbruikbaar is, camo-kleding  jaren 90, verroette en kapotte kleding en uitrusting, maar ook kleding en uitrusting waar we soms dozen vol van hebben (een paar helmen is leuk voor nieuwe rekruten maar 60 is wel wat overdreven) kan weg.

Nadat iedereen zijn nieuwe aanwinsten eruit gevist heeft en alles weer netjes opgestapeld staat om afgehaald te worden gaan we lunchen. Het menu: gebakken ei van de Sgt kok-menagemeester. Na deze lekker opgegeten te hebben en weer een kan koffie te hebben verschonken maar een lesje exercitie, want hoe moest dat ook alweer. De plv C- VKGP werd voor de groep gezet. Gezien zijn  groepscommandant er niet was, was dit een mooi moment om daadwerkelijk zijn plaats te vervangen. Na weinig te zijn opgekomen i.v.m. corona was het allemaal wat roestig en wat blijkt, commando’s geven is moeilijker dan braaf luisteren en doen wat er gezegd word. Na wat heen en weer gemarcheer en wat foutieve commando’s ging het steeds beter en soepeler. Toen de vraag aan de groep kwam hoe ze het vonden gaan werd er overwegeng positief gereageerd, echter een soldaat had (terecht) een tip/verbeterpunt, wat uiteraard resulteerde op het overnemen van het commando. Ook voor hem bleek het geven een stuk lastiger dan het opvolgen van commando’s.

Een ander belangrijk onderdeel in onze vereniging is het gidsen van voertuigen, d.w.z. het onder begeleiding achteruit rijden om schade te voorkomen.

Dit ging voorspoedig en na een paar keer voor en achteruit met een bochtje gereden te hebben, besloten we om weer aan de koffie te gaan.

Nog gauw gepraat over de zogenaamde Suriname rol en hoe die te bouwen, wat gerommeld, een eindappèl en tijd voor het avondeten.

Na enig overleg is er besloten uit eten te gaan, de Sld lijnwerker reed voorop, maar goed dat hij geen ordonnans is geworden want het was nou niet bepaald de snelste route. Maar goed, we kwamen op de plek van bestemming en dat was immers al wat telde.

Na het eten ging ieder zijn weegs en een enkeling bleef slapen om de dag erop onderhoud te plegen aan DKO materieel of de beurs in Gorinchem te bezoeken.

Nu rest ons nog één vraag:

Waar is de stofzuiger gebleven?

Plv C- VKGP