Evenement             : “rommelmarkt Wilbrinkstraat Voorthuizen”
Evenementdatum : 05 aug 2017
Locatie                     : Voorthuizen
Foto’s                       : Foto reportage rommelmarkt Voorthuizen 2017

Vorig jaar was het ons opgevallen dat er in ons “hometown” in de zomermaanden een grote en druk bezochte rommelmarkt gehouden werd. Hmmmzzz….mooie gelegenheid om eens wat van onze gigantische voorraad ongebruikte spulletjes kwijt te raken. Neven effect: we komen wat in contact met de plaatselijke bevolking. Tijdens onze jaarafsluiting het onderwerp naar voren gebracht en goedgekeurd. We gaan in petit comité (de foef, drie sldn en ik, de Plv C-ONHGP) uitzoeken hoe en wat en doen minstens 1x mee om uit te proberen. Het moet natuurlijk ook gewoon leuk zijn om te doen en als het ff kan iets opleveren….05 Aug zal het zijn…..

Tijdens de laatste verenigingsdag in juni hebben we het e.a. bij elkaar gezocht en bekeken wat eventueel verkoopbaar is. We hebben nog al wat….stoelen, psu, kleding…We kunnen zowat een hele compagnie kleden en ook wel een paar KLu/KM mannetjes..kan best wat minder.Stoelen ook te over, een gebergte cantine stoelen vooral. Onze eigen cantine staat al overvol. Puntje alleen is dat er best wel aardige,bijzondere bij zijn. Dus die maar niet. De andere 70ties types kunnen wel. Aan PSU ook zat, we krijgen vaak wat en daar zit soms ook spul bij wat helemaal geen KL was. Weg dus. Twee slds kochten een tijdje terug voor weinig een palletbox vol alu-veldflessen in foudraal…kan ook wel ietsje minder.

Vrijdagavond waren we met 5 man aanwezig om de boel in te laden, van een korte nachtrust samen met de muggen te genieten en om 07.00u. paraat te zijn bij de opbouw van de markt. Alwaar het toen al overvol met volk was…

Binnen een kwartier hadden we de kraam klaar en 5 minuten later stonden we al te onderhandelen over de cantine stoelen…BAM.. eerste twee verkocht. Niet veel later volgde een andere koopjes struinert en hoppa….voor 08.00u. hadden we de kraamhuur al ruim terug.

De hele ochtend rommelde het wat door, soms druk, soms stilte. Maar het verkopen ging niet echt slecht. Je leert dat met dit soort happenings kleding niet loopt. We verkochten anderhalf Iso-pak, een buitenjas en een plasticzakje met daarin 4 nieuwe witte onderbroeken met labeltje KM 1963. Mensjes waren er dolblij mee. PSU verkoopt, althans als de kijkersgroep op dat moment is samengesteld uit Ma, Pa en enthousiaste zoon(tjes) Veldflessen, koppels, schepjes….. Wat we dus never nooit meer meenemen zijn messtins. 83000 mannen die tegen moe zeggen dat ze daar ooit uit gegeten hebben maar nooit kopen. Tot overmaat van ramp komt eén van onze eigen soldaten na een rondje lopen trots aan met nog 2 setjes…..fijn hoor, hadden we nog niet. Maar eventueel wel handig voor de gevulde koeken voorraad.

Het doel “contact met de bevolking” is bijzonder geslaagd ! Ook met de vele campinggasten rondom Voorthuizen overigens. Leuke gesprekken gehad,vooral met oud militairen (de hele omgeving daar is natuurlijk ex-militair). EN we kregen zomaar spontaan enkele mooie giften ! Tegeltjes van onderdelen die ooit op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo gelegerd waren ennuhhhhh…….stoelen……

Maar stoelen die we nog niet genoeg hebben, echte legeringskamerstoelen met houten zitting. M.a.w. je verkoopt er 6 en neemt er weer 6 mee terug. En nog blij ook. Geeft ook weer nieuwe ideeën voor onze bedrijfscantine/mess/ontspanningsruimte/clubkroeg/leslokaal/slaapruimte in ons onderkomen op het Mobcomplex : de zithoek voor het kader met de luxe cantinestoelen, de korporaalstafel met de modernere gestoffeerde hoge tafelsstoelen en de manschappen tafel met de houten legeringskamerstoelen…zo hoort dat…..

Maar kortgesloten: geslaagd experiment, doen we vaker. Zelfs nog een bescheiden winstje uit gehaald.

Tot slot nog een woordje voor onze immer enthousiaste foerier. Deze kerel is altijd zuinig op z’n uitrustingstukken en heeft het foefhok intussen goed voor elkaar. Maarrrrr….meneer ontpopte zich vandaag ook nog eens als prima marktkraam handelaar, sterverkoper ! Hoewel het op de laatste foto lijkt alsof hij daar zelf ietsje minder blij mee is…..arme man..al z’n spulletjes weg….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Plv C-ONHGP