Museumweekeinde 13 t/m 15 april 2018

Datum: 13 t/m 15 april 2018
Locatie: Museumcmplx , Zeisterspoor, Soesterberg (Nld)

Klik hier voor het fotoverslag en hier voor filmpje.

Zoals al vele jaren, al weer het vijfde, dus een lustrumpje, was DKO weer met veel plezier op het museumweekeinde van de gezamenlijke musea op het museumcomplex Soesterberg. Ook TBat was weer van de partij. Het weer was mooi. Alle ingrediënten aanwezig om er een mooi weekeinde van te maken. En dat hebben we gedaan.

We belichten van dit weekeinde nu eens alleen vanuit het perspectief van de onderhoudsgroep. Wat niet wil zeggen dat de verbindelaars, onze keukengroep en onze verkenningsgroep niets hebben uitgevoerd (zie o.a. hiervoor het fotoverslag). Alleen de geneeskundige groep was afwezig vanwege inzet ergens anders.

Dus hier volgt het “Kort verslagje van de Plv-C-ONHGP…..”

Uiteraard was de DKO onderhoudsgroep weer volledig aanwezig tijdens dit altijd weer mooie feestje op het museumcomplex te Soesterberg. Hoewel volledig…de onlangs bij de onderhoudsgroep gedetacheerde monteur verbindingen kon direct bij z’n eerste optreden in het veld afmarcheren naar de CP-post want de daar horende verbindelaar was weer eens op “pro memorie”gezet…  Dusss…daar aant werk.

Qua werk hadden we voldoende te doen. Hoofdzakelijk eigen meuk onderhouden en het buiten gebeuren van de musea aldaar wat onderhouden. De Faudi aanhanger van het Intendance-museum moest nog vers geverfde spatbordjes geplaatst krijgen,

het 25 ponder kanon en de Leopard 2A5 schietbuis van het TD museum waren wat aangeroest en vroegen om een schuurpapiertje en een vet kwast.Onze eigen S04, de DAF YA 126 met Toolset bracht  een niet geheel organiek sportgeluidje voort vanwege een krokante uitlaat. Dat was een mooi klusje rugge breken en roest spugen voor de Korporaal. Verder kwamen er nog wat kleinere klusjes op ons af zoals een lampje vervangen of een ventieldopje plaatsen…

Kortom, mooi rustig weekend, goeie chinees bij Zeist, lekker luxe geslapen op de  Dumoulin kazerne (grote dank organisatie), BBQ met het transportbataljon, op het gemakje de 3 daar aanwezige musea bekijken, 3 dagen dikke pret.