Vorig jaar zijn we in Zeewolde geweest bij de Nederlandse caravan club, om de daar aanwezige kinderen een dagje op militaire wijze te vermaken. Deze dag was een groot succes, en zodoende zijn we ook dit jaar uitgenodigd om dit nogmaals te doen.

In de dagen ervoor hebben we in Voorthuizen de benodigde spullen bij elkaar gezocht die we nodig hadden voor het evenement. Op donderdag avond zijn we met een afgeladen DAF YA 328 en de Nekaf van de foerier naar Zeewolde vertrokken. Daar aangekomen stond er een grote groep belangstellenden ons bij de poort op te wachten. Op verzoek van de organisatie hebben we toen  met de voertuigen een rondje over de camping gereden om onze aanwezigheid kenbaar te maken.

Daarna de voertuigen opgesteld op het grote veld, waar de volgende dag het kinderevenement zou plaatsvinden. Op de camping verbleef een Libanon veteraan die als dienstplichtige marechaussee had gediend. Hij had ook de beschikking over een witte Nekaf jeep in marechaussee uitvoering en een bijpassend uniform. Deze man had eerder aangeboden om te helpen bij het evenement, en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Onze personele bezetting was vanwege de zomervakantie erg laag. We waren daar uiteindelijk maar met 3 personen, dus hulp was welkom.

Nadat we welkom waren geheten, zijn we naar het hoofdgebouw gegaan voor een korte briefing en een bakje koffie. Net als vorig jaar sliepen we weer in het hoofdgebouw, wat van alle gemakken was voorzien, tot en met een gevulde koelkast aan toe. Samen hebben we een poging gedaan om alles op te krijgen, maar dat is niet gelukt. We hebben die nacht heerlijk geslapen op onze veldbedjes, terwijl het buiten goot van de regen.

De volgende morgen kregen we een verzorgde broodmaaltijd aangeboden. Na het ontbijt zijn we begonnen met het opbouwen van de boogtent en het klaarmaken van de stormbaan. Om 11:00 uur begon de dag met een welkomstwoord van de organisatie, en werd door de leden van DKO de Nederlandse vlag gehesen. De kinderen zijn toen in groepjes verdeeld, en moesten als groep de verschillende hindernissen van de stormbaan nemen. Ze vonden het erg leuk, en ze waren ook behoorlijk fanatiek.

Tussen de middag kregen de kinderen een broodje worst en een bakje soep uit een echte gamellen.

Na het eten hebben we nog het spel vlag veroveren gespeeld, wat ook erg leuk was. Rond de klok van 16:00 uur was het afgelopen en zijn we begonnen met het afbreken van de boogtent en het opruimen van de stormbaan. Toen alles weer in de voertuigen lag, was er nog een prijsuitreiking voor de beste soldaat en hebben wij van DKO de vlag gestreken.

We werden door de organisatie hartelijk bedankt voor onze medewerking aan deze geslaagde dag, en kregen een daverend applaus van de kinderen. Voordat we vertrokken kregen we nog een lekker patatje met een snack, zodat we onderweg geen honger hoefden te lijden. Toen we de buik dik hadden, hebben we afscheid genomen en zijn toen weer huiswaarts gegaan.

We kregen bij het afscheid al weer het verzoek voor volgend jaar……….dus wie weet.

Groet, c-verkgp.

Foto albun: Kinderweek – Zeewolde