Evenement             : Museumweekeind ISK
Evenementdatum : 14 en 15 april 2007
Locatie                     : Museumcomplex Harskamp
Foto’s                       : Foto reportage museumweekeind 2007

Vrijdags voor aanvang van het weekeinde zijn de meeste deelnemende DKO-leden al reeds aanwezig om een, zeker voor DKO begrippen, een kleinschalig kampement op te bouwen. Het kampement bestond uit een boogtent AD waarin de keuken gepositioneerd was alsmede een aantal puptentjes die netjes haring aan haring geplaatst waren langs een bosrand. Tevens waren er een aantal voertuigen aanwezig zoals een DAF YA126 en een

Maguirus Deutz (ex mobiele colonne voertuig). Door het museum waren beschikbaar gesteld een DAF YA 314, een YP 408 alsmede een Nekaf met TLV (welke laatste we direct tactisch van een betere locatie hebben voorzien). Tevens was er door het museum een mortier ter beschikking gesteld welke we helaas alleen als statisch display mochten gebruiken (jammer, want we hadden in het weekeinde mooi de opkomende roest kunnen verwijderen).

Later op de vrijdag en in de vroege zaterdag kwamen er ook nog enige andere werkgroepen van VHM de sfeer verhogen. Al met al stond er toen een leuk overzicht van de ontwikkeling van de PSU van de afgelopen decennia. In de avond met alle aanwezige VHM-ers in de boogtent nog gebabbeld, gedronken en “plezier”gehad.
Zaterdag ving het geheel aan. Gelukkig was er die dag een bijeenkomst van de Natres op de Harskamp waardoor we veel bezoek van deze mannen (en vrouwen) kregen, die zeker bij het zien van de DKO-ers, weer natte dromen (of waren het toch nachtmerries) kregen van deze vervlogen tijd die vele van de Natressen (is dit wel een goed woord?) zelf nog hadden mee gemaakt.

Veel burger-publiek hebben we niet gezien.
’s Avonds ons “misdadig” gedragen op de PMT te Harskamp onder het motto “Let the good times role”.
Voor dat we het wisten was het weer zondag. Opnieuw het mooiste weer van de wereld (eigenlijk te mooi). Wellicht was dat de reden waarom er eigenlijk geen (of in ieder geval erg weinig) publiek was te bekennen. Desalniettemin heeft een ieder zich die dag goed vermaakt met allerlei activiteiten. Van het patrouille lopen tot het aanleggen van telefoonlijnen langs alle deelnemers.
Terugblikkend op dit evenement kan men de conclusie trekken: wij hebben ons zeker vermaakt en voor herhaling vatbaar. Wel hierbij de hoop uitsprekend dat er dan wel meer publiek komt (meer reclame?).

Tevens hierbij een bedankje uitsprekend tot Ron Meeuwisz die e.e.a. mogelijk gemaakt heeft.

C-DKO