Evenement             : Geneeskundig Festival
Evenementdatum : 29 sept t/m 01 oct 2023
Locatie                    : Archeon – Alphen aan de |Rijn
Foto’s                       : Geneeskundig Festival Archeon 2023

In 2019 was DKO voor het eerst op het Archeon voor het Geneeskundig Festival. Die editie was niet geheel succesvol verlopen. Dus toen DKO voor 2023 opnieuw een uitnodiging ontving om op de tweede editie van dit Festival aanwezig te zijn moest daar eerst intern ampel overleg over gevoerd worden. Nadat er een toezegging was van 3 paxen om te gaan, is er een afvaardiging van DKO gaan praten met de organisatie van het Geneeskundig Festival waarbij duidelijk aangegeven werd wat de bezwaren waren maar dat we welwillend t.a.v. deelname stonden. Na een goed gesprek gingen de afgevaardigden weg om nog meer DKO-ers te enthousiasmeren om mee te gaan.

Nu blijkbaar wierp dat zijn vruchten af want op vrijdagavond 29 september waren er al drie deelnemers op het park geland en werden deze op zaterdag vergezeld van nog 5 pax. Al met al waren we met 8 man aanwezig om een leuke display neer te zetten en, het Archeon trek traditioneel veel gezinnen met kinderen, werd onze hiba waarover men met een brancard uit de kast getrokken.

Dit laatste was een voltreffer, deelnemers kregen, nadat ze met “goed” gevolg de hiba hadden afgelegd, een certificaat “militair brancarddrager”. We hadden daar een behoorlijke voorraad van maar die was aan het eind van de dag op. Snel werd er een konijn opgezocht op voor de zondag (nog meer) exemplaren van dit certificaat te kunnen uitgeven. En dat is gelukt. Ook op aan het eiond van de zondag waren bijna alle certificaten uitgegeven.

Naast deze activiteit was er ook “iets” opgezet wat zich hield tussen een BHP en een gewonden nest. Dit trok ook behoorlijk wat aandacht, naast de aanwezige vtg – Zau (Laro) en een Dikke Daf. Ook een wandeling met de brancardkar leverde de nodige verbaasde blikken op.

Aan het eind van de dag is er op het Archeon, als afsluiter, een Gladiator gevecht in de arena (waar wij tegenover stonden). Op zaterdag was de eerste show, waarbij we aan het eind grapte – wat zouden ze zeggen als we nu naar binnen liepen en de gewonde Gladiatoren van het veld zouden dragen – nou ja, hoop gein dus. Laat nu de organisatie van deze Gladiator gevechten ons nu zondag vragen om nu juist dit te komen doen – gelijk natuurlijk: doen we! En zo was onze laatste actie voor Operatie Stofwolk, het afvoeren van een gewonde Gladiator.

En zo was het op zondag 01 october 2023 om 1700 tijd geworden om het Archeon weer te verlaten en, na een tussenstop bij een restaurant, ieder zijn weegs te laten gaan. Een van de leden moest nog middelen terug brengen naar de opslag te Loenen, een ander moest terug naar het diep zuiden van Nederland, terwijl anderen zowat al thuis waren.

Rest ons terug te blikken op een fantastisch weekend met veel aanloop, prachtig weer en, mag ook genoemd worden een fijn ontvangst en verblijf op het Archeon zelf.