Evenement             : Military Event
Evenementdatum : 25 t/m 26 sep 2010
Locatie                     : TT-hallen, Assen
Foto’s                       : Foto reportage Military Event 2010

Verslag: “Military Event” Assen of te wel “DKO re-enact een voertuigen vereniging”.

Voor het eerst in het bestaan van DKO heeft zij meegedaan aan een indoor “Military Event” vooral gericht op voertuigen. Wij dachten (en denken na afloop nog steeds) dat een re-enanctmentgroep hier zeker meerwaarde kan leveren b.v. door het gebruik van de voertuigen en middelen te demonstreren, gesprekken aan te gaan met toeschouwers etc.

Om de link naar de voertuigen voor het publiek herkenbaar te laten zijn hadden we gekozen om een TD te velde uit te beelden. Scenario: “een Dikke DAF (met aggregaat ahw) is langs de weg gestrand. Toevallig voorbij rijdende TD met een tweede echelons ahw stopt en tracht de Dikke DAF op pad te helpen. Echter het blijkt een lekke radiator te zijn waardoor herstel niet mogelijk was. Hulp ingeschakeld van de bergingdienst. Deze is net ter plekke met een Inter en staat op het punt de DAF in de takels te hijsen”.

Dit basis scenario is uitgebreid met een display van noodrantsoenen door de dienstplichtperiode heen (wie kent de kaas uit blik niet!) en een 1e hulppost te velde. Beide trokken veel aandacht. Vooral de vrouwelijke bezoekers trok het aan. Terwijl de TD, en dan vooral de 2e echelons ahw, de mannen meer aanlokte.

Naast deze wat grotere deeldisplay’s was de verbindingsdienst beide dagen druk bezig met het in orde brengen van diverse radio apparatuur waardoor we nu weer de beschikking hebben over een werkende PRC-10 op vtg-mount.

Veel tijd, door de relatief grote opkomst van DKO-ers, was er ook om zelf nu eens wat te gaan bekijken. De diverse handelaren van hun spullen af te helpen, de nodige contacten weer eens aan te boren, naar andere display’s te kijken etc. Al met al zeer geslaagd.

Ook de avond van zaterdag op zondag werd in gepaste feestvreugde doorgebracht met blauwe hap (door organisatie aangeboden), gelardeerd met optreden van de Sgt Wilsons Army Show.

De mogelijkheden van de hal, maar ook zeker het buitengebied (waar nu o.a. terrein gereden werd en met amfibie voertuigen de lokale plas onveilig werd gemaakt) zijn enorm. Wij denken dan ook zeker volgend jaar grootser terug te kunnen komen.

Ook het publiek kon onze aanwezigheid zeer waarderen getuige een van de vele reacties die we via mail mochten ontvangen. Hieronder 1 welke illustratief is voor de beleving van vele bezoekers:

“Hallo, mijn naam is <bij webmaster bekend> en ik was onder de indruk van wat jullie vereniging daar in de TT-hal in Assen allemaal tentoon had gesteld! De authentieke gelijkenis was zeer goed in beeld gebracht en het bracht bij mij een hoop herinneringen omhoog, vooral de gesprekken die ik met de mensen had (de namen zijn mij even ontschoten ) waren zo vol enthousiasme en de voertuigen die leken zo uit de fabriek te zijn gerold!!

Ik heb zelf bij de TD gediend (lichting 63-5) en heb oefeningen in Duitsland (Hone), en La Courtine, Frankrijk meegemaakt en enkel de rit daar heen was al een avontuur apart, met de 2 stops, in Mourmelon en Bourges alwaar we mochten passagieren en elke Ned.soldaat de Boulancerie bestormde omdat we al 3 dagen op Kakies leefde.”.

Onderstaand filmpje geeft een aardige indruk van wat er allemaal te zien viel in en rond de TT-Hall. Vanaf sec. 048 een tiental seconden de DKO opstelling te zien.

C-DKO