Evenement             : Fort by Edam
Evenementdatum : 11 apr 2010
Locatie                     : Fort by Edam, Edam
Foto’s                       : Foto reportage Fort by Edam 2010

Zondag 11-04-2010 was er een kinderfeestje georganiseerd op Fort by Edam. Of zoals het op de site van Fort by Edam aangekondigd stond:

“Zondag 11 april Evenement!! Piraten veroveren die dag het fort en Soldaten in historische uniformen uit de koude oorlog geven demonstraties.”.

Drie keer raden wie die soldaten waren……. Inderdaad leden van DKO. De genoemde demonstraties liepen uiteen van:

  • – hoe slaapt een soldaat (in zijn puptent)
  • – hoe sluipt een soldaat (stilletjes)
  • – hoe eet een soldaat (veel)
  • – hoe kleed een soldaat zich (slecht)
  • – etc.

Of te wel het had niet veel met re-enactment te maken maar het was wel erg leuk.

Bijna alle deelnemers hadden zich al de avond van te voren gemeld op het Fort, de tentjes opgezet, de voertuigen op het Fort geplaatst en naar de gezellige kantine afgereisd om daar pas naar middernacht weer uit te voorschijn te komen.

De volgende ochtend een koude start (het had gevroren en er stond een koude wind). Snel opgewarmd bij een ontbijtje met gebakken ei. Om 11:30 werd het wat serieuzer met een appèl. Tevens twee nieuwe leden mogen begroeten. Die gelijk onderhanden werden genomen voor wat betreft PSU, exercitie, gedrag, uitstraling (ahum) en dergelijke. Na afloop hiervan hadden ze er nog steeds zin in. M.a.w. ze zijn: GESCHIKT.

Zoals zo langzamerhand een traditie aan het worden is werd in de loop van de middag weer genoten van de varkenshaasjes, de huzarensalade (nee, niet gemaakt van onze huzaar) en witlof salade. We waren bijna daar niet meer weg te slaan. Maar ja, de plicht roept! We hadden ons door de aanwezige piraten laten inhuren om hun schat “te stelen” die de kinderen dan weer terug moesten vinden. Hebben een aantal van ons geweten: 1 kind op je rug is nog wel te doen. Maar 100?

Rond een uur of vier was het feest afgelopen. Dus opruimen, koppie soep nuttigen en met wat hulp de voertuigen weer van het Fort gereden. Op naar huis.

Vanaf deze plaats willen we de organisatie van het festijn nog heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid. Tot een volgende keer.

C-DKO