Evenement             : Ondersteuning reunie 19 afdva
Evenementdatum : 11 september 2010
Locatie                     : Legerpl by Oldenbroek
Foto’s                       : Foto reportage Ondersteuning 19 Afdva 2010

De DKO was uitgenodigd door de organisatie van de 19 afdva reünie en het Artilleriemuseum om een display te plaatsen tijdens de reünie en het museumweekend . Helaas konden we niet met volle bezetting aanwezig zijn omdat dit weekend ook ons vaste weekend op het Fort bij Vechten is.

Vrijdagavond in de stromende regen de DAF YA 328 met toolsetaanhanger ingeladen. Een grote manschappentent, een paar plunjebalen vol met slecht onderhouden kistjes/webbing/koperwerk, een vracht tafels en stoelen en de 16mm filmuitrusting. Zaterdagmorgen vertrokken we in alle vroegte richting ASK. Een kleine 2 uur rijden door de ochtend nevel, aangekomen snel een kopje koffie en aan de slag.

Thema voor de dag : “onderhoud – HZB” (HZB= hou ze bezig). Om het geheel wat extra vorm te geven vertoonden we de klassieke opleidingsfilm “De ondergang van de B-compagnie”.

Ergens in de buurt van 10.00u stonden we klaar voor actie. De eerste reünisten / museumbezoekers druppelden langzaam binnen, het begon gezellig druk te worden. Wij poetsten de hele dag rustig door, prachtig weer (mazzel) en een droge tent aan het eind van de dag (alweer mazzel). Om 18.00u was alles weer ingeladen, afmelden bij de organisatie en op weg naar de volgende bestemming : Fort bij Vechten.

plv C-ONHGP