Evenement             : Heideweekoptocht
Evenementdatum : 14 aug 2013
Locatie                     : Ede
Foto’s                       : Foto reportage Heideweekoptocht 2013

Op 23 augustus jl. hebben acht leden van het DKO deelgenomen aan de optocht ter gelegenheid van de Heideweek in Ede. Het thema van de optocht was Cartoons. Gekozen werd voor Asterix en Obelix. Met twee voertuigen, de S94 (YA 126) de S12 (YA328) werd  aan de optocht deelgenomen.

C-vzgp en sld TD hebben de voorbereiding op zich genomen. Zo moest er een steen komen voor Obelix. Moest kleding besteld , gepast en gehaald worden. Er werden ballonnen besteld, spandoeken gemaakt, flyers opgesteld en besteld en foto’s  uitgeprint en op houten panelen bevestigd  ter versiering van de auto`s.

Donderdag 21 augustus werden de voertuigen geïnspecteerd door de organisatoren van de optocht. Zij waren enthousiast en de voertuigen werden dan ook goedgekeurd.

Op de dag zelf werd hard gewerkt aan het versieren van de auto’s. Sld vkgp en C-vzgp namen de rol van respectievelijk Asterix en Obelix op zich. Ook Idefix ontbrak niet. Op de S94 was de ketel van Panoramix geplaatst met plm. 6 kg snoep, als traktatie voor de jeugdige toeschouwers. Om 17.15 uur stond iedereen startklaar.

Ondanks de lichte regen was het publiek massaal toegestroomd. Obelix, met naast zich Asterix, werd al van verre herkend. Al snel bleek dat naast de jeugdige toeschouwers ook de oudere toeschouwers dol waren op het snoepgoed, waardoor het letterlijk de pan uitvloog.

Er was veel waardering voor onze presentatie. Ondanks het weer kunnen we dan ook terugkijken op een geslaagde happening.

C-DKO