Evenement             : Military Event
Evenementdatum : 23 t/m 25 sep 2011
Locatie                     : TT-hallen, Assen
Foto’s                       : Foto reportage Military Event 2011

Zomaar ineens was het weer tijd om mee te doen, als DKO, aan de tweede Military EvenTT te Assen. Ons was de eerste editie meer dan bevallen en hadden daarbij het nodige geleerd over statische evenementen zoals dit er één van is.

Zodoende hadden wij besloten om een thema tot uitbeelding te brengen op meer ruimte. De keuze van het thema was niet zo moeilijk omdat we de gnk-groep in de schijnwerpers hebben staan: een BHP (Bataljons Hulp Post) zou er komen. Tevens zouden we wat kleine demonstraties gaan geven naar analogie van die in Axel (Dienstplicht op Herhaling) en op het Fort bij Vechten (Fort vol Soldaten).

De deelnemers die de nacht overbleven konden genieten van een (duur) stamppotje en een beloofd optreden van de bekende Britse entertainer Paul Harper. Echter, waarschijnlijk door het dure eten, waren er zo weinig overblijvers in de hal achter gebleven, dat dit optreden niet doorging (of althans wij, als DKO, hebben hem niet gehoord; zaten dan zelf dan ook aan een heerlijke Chinese maaltijd die we lieten aanleveren door onze intendance). Na nog wat geborreld te hebben waarbij weer sterke verhalen werden verteld zochten wij ons bedje op. Sommige in puptent, andere in hun vtg en er was er zelfs 1 die gewoon lekker buiten ging liggen (scheelt ook weer opruimen toch).

Zondagochtend pruttelde de koffie wat later dan gepland (de hal ging veel later open dan aangegeven) maar smaakte er niet minder om. Deze dag was een reprise van zaterdag (zowel wat betreft het gedraaide scenario als bezoekersaantallen) en liep al om 1600 uur af, dus startsein “Operatie Stofwolk” werd gegeven. Om even voor 1800 uur was alles schoon, ingepakt en na een laatste appèl was het afmars naar huis.

Als je nu dacht dat het nu klaar was: niets is minder waar. Alle deelnemers die afzakten naar het zuiden van het land (t.o.v. Assen) vonden het nog gezellig om een wegrestaurant onveilig te maken. Daar na een uitgebreide maaltijd uiteindelijk echt op weg naar huis. In colonne uiteindelijk aangekomen in depot Ede. Snel alles naar binnen. Opruimen komt later in de week wel (even zien of we nog wat soldaten kunnen strikken voor strafcorvee ?). De koek was nu echt op. Dus naar huis, slapen en maar weer gaan voorbereiden op ons eerst volgende verenigingsdag in October.

Al met al wederom een geslaagd weekeind.

C-DKO