Evenement             : Bussum Bridgehead
Evenementdatum : 106 t/m 09 mei 2010
Locatie                     : Oefendorp Craillo, Bussum
Foto’s                       : Foto reportage Bussum Bridgehead 2010 en voor de foto’s van de rondrit hier.

Wat gaat de tijd toch snel. Net het idee of we nog maar net weg waren van Craillo (en het zag er toen uit voorgoed) en we zitten er weer.

Zoals gebruikelijk mooi weer……………. Nou nee, alle dagen zouden in een sombere sfeer (qua weer dan) doorgebracht worden . De donderdag en vrijdag zelf de hele dag miezer.

Deze twee dagen ook gebruikt om het bivak met alles daarbij op te zetten. Helaas was de afgesproken en toegewezen plaats op BB al reeds, door misverstand wel eenswaar, bezet. Dus iets opgeschoven. Twee loods gedeelten in bezit genomen. 1 als CP, de ander voor onze keuken. Door de kleine ruimte alle voertuigen verder uit het zicht geplaatst achter deze loodsen. Jammer, ook geen tenten, 3-vaten systeem. Dus wat minimaal. Wel lekker bij het opbreken.

Zoals gezegd de donderdag en vrijdag werden gebruikt om het bivak in te richten en dan speciaal het maken van een tweemans schuttersput. De vrijdag is normaliter de dag van de veteranen en vip’s. Door de regen lieten deze zich nauwelijks zien (en als het zonnig was geweest zouden ze toch allen maar aan het bier gezeten hebben. Dus eigenlijk geen verschil).

De zaterdag traditioneel de rondrit. Zie voor een impressie Youtube op minuut 5:09 tot en met 5:23 komen de drie voertuigen van DKO langs, de Kmar Laro, de verkenningsjeep en de Dikke DAF in La Courtine stijl. De stoet wordt afgesloten met onze Inter takeldoos.

Zondag hebben we ons druk gemaakt met veel infanterie zaken. Verkenningen, zuiveringen. Veel blanks verschoten daarbij. Deze dag start bijna traditioneel met poortwacht. Deze was wat spannender dan andere jaren. Enkele mannen hadden geen geduld en wilden door onze wacht heen met hun voertuig. Maar dit was buiten de waard gerekend en er werd corrigerend opgetreden. Ja, met onze wacht valt niet te spotten.

De avonden werden in gepaste sfeer doorgebracht Of bij het kampvuur dan wel, op zaterdagavond (in DT/VT) in de feesttent.

Al met al weer een geslaagde Bussum Bridgehead 2010. Tot volgend jaar (waarschijnlijk weer (nog) op Craillo).

C-DKO