Evenement             : Open dag UMCU
Evenementdatum : 7 oct 2017
Locatie                     : Op complex Universiteits Medisch Centrum Utrecht / Wilhelmina Kinder Ziekenhuis
Foto’s                       : Opendag UMCU 2017

Deze dag is een kleine (2 man) van DKO afgereisd naar Utrecht t.b.v. een open dag van het UMCU en WKZ. De open dag had als thema: “het menselijke lichaam”en wij hadden van de organisatie opdracht gekregen om, aan de hand van een telefooncentrale en veldtelefoons, de globale werking van het zenuwstelsel in beeld te brengen. U snapt hem al: de centrale stond voor de hersenen, die alle signalen regelen en de veldtelefoons waren dan b.v. de uiteinde van de armen of benen , die afgingen als ze gebeld werden.

In eerste instantie leek dit een goed werkzaam idee en hebben we dan ook verder uitgewerkt en zo geïnstalleerd op deze dag. Echter…. al snel bleek er sprake van een generatiekloof. Veel kinderen snapte echt niks van een telefoon of hadden geen begrip van een centrale (en dit waren echt niet de jongste onder ons). Pff, was dat even een misrekening (iets van een generatiekloof). Gelukkig vonden de meeste kinderen het spelen met de centrale en/of veldtelefoons wel leuk en zijn dus maar van het didactische concept afgestapt en hebben er een leuke activiteit van gemaakt.

Weertechnisch zat het ook al deze dag niet mee, koud en veel regen. Gevolg ook weinig publiek en vroegtijdig einde van deze open dag.

Terug op HK, alle telefoons en de centrale behandeld met vocht verdrijvend middel want ze waren ietwat nat geworden. Zelf op plekken waar van je dacht dat ze daar niet nat konden worden.

Al met al een dag waarvan een ambivalent gevoel is achter gebleven.

De C-DKO