Evenement              : Verenigingsdag
Evenementdatum   : 26 juni 2021
Locatie                     : vml MC Loenen, Veldhuizen, Loenen
Foto’s                       : Verenigingsdag 26 juni 2021

Verslag Verenigingsdag 26 juni 2021

Eindelijk, eindelijk mag het weer…….dus heeft DKO op zaterdag 26 juni 2021 zijn eerste echte verenigingsdag op haar nieuwe locatie te Loenen. Natuurlijk hebben we elkaar in de tussentijd in meer of mindere mate wel ontmoet, b.v. bij de verbouwing, Footsteps virtueel en af en toe zomaar, maar wel allemaal corona proof, mondkapje, ontsmetten en natuurlijk de 1,5 meter afstand.

Toevallig, vanaf deze dag, zijn door de regering alle voorzorgsmaatregelen opgeheven m.u.v. de 1,5m, en mogen we ook weer in grotere getale bij elkaar komen. En aangezien we op Loenen prima de 1,5m afstand kunnen bewaren, was er geen bezwaar om dat dan uiteindelijk maar te doen.

Ja, en wat staat er dan op het programma zo’n dag, naast natuurlijk veel ruimte om lekker met elkaar te kunnen bijkletsen? Nou, dat was nogal makkelijk, want het was al bijna 2 jaar (!) geleden dat we een verenigingsdag/evenement gehad hadden, dus even terug naar de basis: oefenen appèl, exercitie en PSU-controle.

Een goede week voordat de verenigingsdag zijn aanvang zou hebben, werd de CC gebeld door een medewerker van het geschiedenis programma “Andere Tijden”. Deze zijn van plan om in october 2021 aandacht te besteden aan het 25 jaar opgeschort zijn van de dienstplicht onder de noemer “Geeft Acht”. De vraag was, kan DKO hierbij beeld en geluid geven? In principe was het antwoord “ja” maar ook uitgelegd dat het onze eerste bijeenkomst op 26 juni 2021 zou zijn en als ze wat anders wilde dat we dan een ander tijdstip moesten afstemmen. Echter “Andere Tijden” vond ons programma blijkbaar prima passen in wat zij van plan zijn en zo kon het gebeuren dat er een ploeg aanwezig was (regisseur, cameraman, geluidsman en stagiaire) om opnames te maken.

Dus op foto’s ziet u her en der mensen van deze ploeg lopen. Onze “zorg” dat hun aanwezigheid erg zou storen bleek ongegrond en, met af en toe even “nog een keer”, een extra rondje met de Dikke DAF was het wel gedaan met het storen.

Terug naar de dag: start was dus met het appèl, wel op 1,5 m, dus even niet dribbelen bij het “Naar Rechts Richten”. Staat dan ineens een mooi blok met 15 man, toch een half peloton. De bewegingen waren wat roestig, de reden voor een appèl wat weggezakt, maar al met al ging het toch redelijk. Na het appèl nam onze kpl1 de groep mee voor exercitie, even dunnetjes de bewegingen van het appèl overdoend – dus die zitten er nu wel weer in.

Na exercitie, koffie(klets) tijd en start met de controle PSU – wat wad een koppelpassant nou ook alweer, waar zit mijn verbandpakje in een M58 tenue. Alles passeerde de revue. Na afloop werden dan ook de nodige VRA-tjes ingediend om tot aanvullingen te komen. Uiteraard moest alles ook weer organiek ingepakt worden (in de tussentijd was het erg warm geworden deze dag) wat dan ook in een gestaag maar traag tempo geschiedde. Na nog wat te hebben lopen stoeien met het maken van een berelul was de middag ook al weer om en werd het formele deel van de verenigingsdag afgesloten met het eind-appèl.

Informeel ging een groot deel van de aanwezigen nog door met een gezamenlijke maaltijd die door een van onze mannen van de vkgrp in elkaar geflanst was (met gezonde salade, brrrrrr).

’s Avonds werden nog even voertuigen die al een tijdlang stilstonden gestart en warm gereden over het terrein. Hiermee was dan de dag dan uiteindelijk ook weer om.

Het was fijn om eindelijk weer eens een verenigingsdag te hebben, elkaar weer eens goed gesproken te hebben en plannen voor de rest van het jaar gemaakt.

Terugkijkend op een zeer geslaagde dag (ook de cameraman van “Andere Tijden” liet zich ontvallen dat hij “mooie plaatjes” had geschoten, dus dat beloofd wat voor de uitzending).

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende verenigingsdag of volgend evenement.

C-41DKO

 

N.b. Het resultaat van de filmploeg is te vinden bij Andere Tijden: “Geeft Acht”.