Evenement              : Open dag vml. mob. cmplx LNN
Evenementdatum  : (27) 28 mei 2022
Locatie                     : Veldhuizen 3, Loenen
Foto’s                       : Open dag mob. cmplx Loenen -28 mei 2022

Na de verhuizing van DKO naar het voormalig mobilisatie complex LNN, nu bedrijvencomplex Veldhuizen, werd al snel het plan opgevat om voor alle helpers voor (schoonmaken), tijdens (verhuizen) en na (verbouwen, inruimen) de verhuizing een BBQ te organiseren als dank voor alle hulp. In een gesprek met de beheerder van het complex kwam al gauw het idee om het te combineren met een open dag. Wel een restrictie, het mocht en kon niet zo groots worden als de open dag op Elst, daar er bedrijven actief zouden zijn tijdens de open dag.

Na enige malen verzetten van de datum (corona) was het 28 mei 2022 eindelijk zover. De uitnodiging waren verstuurd, een kleine advertentie in het lokale suffertje was geplaatst (niet te veel aandacht). De voertuigen werden op strategische plaatsen op het terrein neer gezet, de ontvangst locatie in bedrijf gesteld (met koffie, film, boekwerk over het complex). De rondleider nam nog een keer de route door, de Stichting La Courtine, onze buren, hadden ook hun middelen ten toon staan.

Nadat ook de poortwacht was geïnstalleerd was om 1000 alles up and running.

Bezoek was welkom…..

En toen……. toen werd het stil……..

Gedurende de gehele dag zijn er misschien 50 bezoekers geweest, die het stuk voor stuk wel erg waardeerden, hebben genoten van de rondleiding, de opgestelde voertuigen en de vele gesprekken met het aanwezig personeel. Gemiddelde verblijftijd was algauw een uurtje of 4.

Toch wel jammer dat de aanloop niet groter was, toch te weinig aandacht in de diverse media (?).

Al met al mocht het de pret niet drukken en hebben we tot vlak voor 1700 uit gehouden. Iets eerder dan gepland “Operatie Stofwolk” ivm nadere regen. Om daarna de BBQ in orde te maken. Voor alle genodigden (hier was de opkomst wel groot, bijna alle genodigden waren aanwezig. Fijn om te zien) betekende dit verzamelen bij onze loods, tafel en stoelen exercitie, BBQ klaar zetten, tafel vullen met vlees, salades, (fris)drank en na een kort dank boodschap van de CC van DKO aan de aanwezigen kon er aangevallen worden.

Dat het goed gesmaakt heeft bleek wel dat er na afloop vrijwel geen kruimel over was (er was zeker niet te weinig, in het kader van onze spreuk “we doen het goed, of we doen het niet”).

De locale genodigden verlieten vroeg in de avond het terrein richting de kermis in het dorp, de rest bleef nog tot in de kleine uurtjes nagenieten.

De volgende ochtend, na het ontbijt, de laatste restanten opruimen en na de middag was er niet meer te zien wat er zich de afgelopen 36 uur allemaal had afgespeeld.

Naschrift:

De avond voor de open dag had de vkgp van DKO nog een kleine avond activiteit ingelast: gidsen in het donker. Naar verluid verliep dit prima en was het toch een stuk lastiger dan hetzelfde overdag. Prima actie!