Evenement             : Opening museum Bescherming Bevolking
Evenementdatum : 07 april 2018
Locatie                     : Park Overvoorde, Rijswijk
Foto’s                       : Foto reportage Heropening BB-museum
Zaterdag 7 april 2018 was het eindelijk zover. Na jaren van verbouwing en inrichting was daar dan de opening van het museum Bescherming Bevolking in het Park Overvoorde te Rijswijk.

In het museum wordt een beeld geschetst van de taken van de B.B. Van alle diensten van de voormalige organisatie Bescherming Bevolking ziet u een selectie van uitrustingsstukken waarmee werd gewerkt. Daarnaast is een inrichting van een eenvoudige schuilplaats gereconstrueerd. Al met al is er veel werk verricht met fantastisch resultaat.

Voor de opening waren diverse gasten uitgenodigd waaronder ook DKO. Deze vaardigde
een tweetal vertegenwoordigers af om de honneurs waar te nemen.

De opening ging gepaard enige toespraken, waaronder die van de burgemeester van Rijswijk. Met het hijsen van een BB-vlag, begeleid door een sirene (oortjes dicht) was de opening officieel. Daarna konden de gasten onder genot van een hapje en een drankje het geopende museum bezichtigen.

Al met al een gezellige happening waar, in ieder geval, onze afgevaardigden heel wat hebben opgestoken van de BB (waar vroeger afgezwaaide militairen uiteindelijk hun weg, al dan niet als vrijwilliger, konden vinden).

Vanaf deze plaats wil DKO dan ook het Museum veel bezoekers en een mooie groei toewensen.

Kort filmpje van de opening.