Evenement             : Monumentdag op Legerplaats by Oldenbroek
Evenementdatum : 08-09 sept 2023
Locatie                    : Lpl by Oldenbroek
Foto’s                       : Monumentendag LbO 09 sept 2023

Al een aantal jaren is DKO present bij de Monumentendag(en) bij het Artilleriemuseum op de Legerplaats by Oldebroek alwaar wij de Dienstplichtperiode voor onze rekening nemen d.m.v een display.

Zo ook dit jaar. Gezien we een dubbelboeking hadden (onze planner had beetje liggen slapen) waren we, met enige versterking, met 7 pax aanwezig en de rest was op Ede (en we hadden enige zieken en onverwachte afwezigen) dus improviseren was het devies.

Met een klein gezelschap al afgereisd in de middag van 08-09 en hartelijk ontvangen door de organisatie aldaar. Na een lekkere bak koffie een klein bivak kampement opgebouwd voor de volgende dag. Daarna de bergaf naar de legering. Aangezien we met de “ouderen” op stap waren, ligt enige verwennerij ook in de lijn der verwachting en zijn we gaan eten in het voormalige pannekoekenrestaurant nabij de Tonnetkazerne. Hier serveerde ze nu, o.a., heerlijke schnitzels. Helaas geen declaratie bij de vereniging maar op eigen kosten.

Na een warme nacht, om 0830 op de LbO, de anderen opgevangen, briefing gevolgd, voor koffie gezorgd en de dag kon beginnen met, natuurlijk: appel.

De dag gevuld met veel enthousiaste bezoekers, die allerlei herinneringen deelde of vroegen hoe nu de dienstplicht was (en dat deze diende terug te keren) maar ook met activiteiten als exercitie en PSU onderhoud. Altijd leuk, vooral de reacties.

Prachtig weer, gelukkig stond ons bivak in een schaduwrijke omgeving. Dus het was prima uit te houden.

Uiteraard was er nog veel meer te zien dan alleen DKO: het museum zelf, maar ook veel artilleriestukken die normaal niet te zien valt. Gewoon super interessant (zie de foto’s). Mocht u niet geweest zijn, reserveer deze dagen alvast in uw agenda voor 2024.

Het was te snel afgelopen en gingen dan ook in de vroege avond weer richting Loenen (wel met een beetje dicht geknepen billen want onderweg ontwikkelde de S12 een canvasbreuk in een van de voorbanden).

Nog een paar kleine evenementen in 2023 waar u ons kunt zien. Check de agenda. Want het seizoen is bijna alweer ten einde.

C.DKO