datum  : 10-08-2018

locatie : camping Zeewolde

 

Het is inmiddels augustus geworden en dat betekent dat we een dagje kinderen mogen vermaken op een camping in Zeewolde. Het is alweer het derde jaar dat we het doen.

Donderdagavond zijn de Sld1 monteur verbindingen en een Sld verkenner vanuit Voorthuizen met een daf ya 126 vertrokken richting de camping. Zelf hobbelde ik later die avond in m’n peugootje die kant op. Net als dat het evenement een traditie begint te worden zo ook het weer donderdagsavonds regenachtig en winderig en vrijdag overdag mooi weer. Daar aangekomen slaapgelegenheid in orde maken en onder het genot van enige versnaperingen de rest van de avond doorgebracht.

Vrijdagochtend een keer niet door een schreeuwende sergeant maar door een wekker gewekt worden is ook wel eens lekker. Om 8 uur heerlijk ontbeten en ondertussen kwamen de foef, een libanonveteraan en een oud kolonel b.d alle drie met een nekaf. Na het ontbijt spullen klaarzetten en boogtent opzetten.  Om 11 uur werd de vlag gehesen o.l.v. een majoor en een luitenant. Daarna begon het dagprogramma. Als eerste activiteit hadden we een hindernisbaan.

Natuurlijk moest deze eerst getest worden door de Sld1 verbindingen en Sld verkenner. Uiteraard won de Sld verkenner,  kruipen en sluipen is tenslotte niks voor een verbindelaar. Nadat de hindernisbaan goed bevonden was mochten de kinderen aan de slag, die al stonden te springen van enthousiasme. Binnenpotje op en binnenjasje aan  (moet tenslotte wel in stijl) en een buitenhelm gevuld met water moesten ze onder een aantal camouflagenetten doorkruipen aan het eind stond een emmer klaar waar ze de buitenhelm in leeg moesten gooien. Althans wat er nog inzat, de meeste helmen waren bij de eerste hindernis al leeg.  Nadat iedereen geweest was wilden er nog een aantal met de Sld verkenner de hindernisbaan doen. Inmiddels was het etenstijd geworden. Zoals gebruikelijk bestond deze uit overheerlijke zelfgemaakte tomatensoep en stokbrood. Na de lunch gingen we een brancardrace doen. Twee brancards door twee kinderen gedragen met een munitiekistje erop moesten ze een parcours afleggen. Aangemoedigd door de aanwezige militairen  deden de kinderen hun best om het zo goed mogelijk te doen. Halverwege ineens verschrikte en verbaasde blikken richting boogtent die ineens op zn kop lag. Iets met geen haringen en wind. Afijn zonder ongelukken maar snel even afgebroken om ongelukken te voorkomen en verder met het programma.  Zoals altijd gaan we aan het einde van de dag een aantal rondjes rijden over de camping waarvoor de kinderen enthousiast stonden te springen voor de voertuigen. Kinderen in de voertuigen en rijden maar en zo ging dat wel een keer op 6. Na het rijden werd de vlag gestreken en kreeg de beste soldaat een klein presentje uitgereikt. Daarna was het boogtent en slaapspullen opruimen en inladen. Na het opruimen onder het genot van een heerlijk frietje en kroketje napraten over de dag. Na het eten afscheid genomen van de camping beheerders, helaas dit jaar deden zij het voor het laatst. Bedankt voor de fijne samenwerking! Na het afscheid in de voertuigen en richting Voorthuizen. Daar nog even een hapje en drankje en dan richting huis.

Organisatie en DKO-ers bedankt! Hopelijk tot volgend jaar

Sld1 verbindingen