Op Herhaling 2018

Evenement             : Op Herhaling 2018
Evenementdatum : 19 t/m 21 oct 2018
Locatie                     : Opperheide, Valkenswaard
Foto’s                       : Op Herhaling 2018

En voordat je het weet is het alweer een jaar geleden dat we met onze 328-mijnenlegger in Vught druk bezig waren en is het weer tijd voor “Op Herhaling”.

Dit keer niet in Vught maar weer terug op de locatie te Opperheide op en nabij de domicilie van de organisatie – Bravo compagnie. Ons materiaal en vtg waren al aanwezig want na het evenement 100  jr Isabella te Vught al doorgetransporteerd. Bleef over een logistiek vervoersprobleem van chauffeurs. Maar dit is met kunst en veel vliegwerk opgelost – niets stond een mooi evenement in de weg.

Vrijdag had men een bezoek aan de DAF-fabrieken en het DAF-museum ge-organiseerd. De verslaggever kon daarbij helaas niet aanwezig zijn maar weet uit ervaring dat dit een zeer geslaagd bezoek moet zijn geweest want de beste trucks ter wereld worden daar gemaakt en in het museum staan daarnaast ook de beste militaire trucks ooit gebouwd (ben niet bevooroordeeld).

Zaterdag was de dag om reclame te rijden in de buurt van Valkenswaard, (stiekum) te flyeren en mensen enthiosiast maken tot een bezoek op de volgende zondag. Dit heeft geholpen want een zondag was het super druk en gezellig.

Zondag was het, dus als gememoreerd, de publieksdag. DKO heeft een klein verbindingspostje ingericht naast een boerenlandweggetje. Als je niet beter wist waande je terug op de oefenterreinen in de jaren ’70. Voelde goed. Vooral omdat we (zeker in het begin van de dag) lekker ongestoord onze gang konden gaan want het publiek werd in een rondrit rondgereden (en reden ons langzaam voorbij). Later vond de organisatie het nodig om de rondrit een stop te laten maken bij ons zodat het publiek de boel van dichtbij kon zien. Dit betekende het einde van onze “rust” – wel vaak gezellig en zinvol – vooral de man die in 40 kaar niet meer achter een morse sleutel gezeten had en terug keerde naar zijn jeugd en er op los “morste” alsof hij nooit anders gedaan had.

Al gauw was het 1700 uur – operatie (mini) Stofwolk – en alles op naar Voorthuizen.

Hij doet het weer (zie verslag 100 jr Isabella)

Daar de vtg naar binnen, uitruimen doen we later wel want stiekum is het toch alweer dik na 2200 uur geworden.

Ondanks dat DKO maar met zeer weinig personeel aanwezig was (zondag maar met 2 man) kunnen we terug zien op een zeer fijn weekeinde. Wij, als staf DKO, hopen dan ook dat we volgend jaar weer met (veel) meer personeel aanwezig zijn.

 

Oh ja, er is ook nog een stukje in het Eindhovensdagblad verschenen op 22-10-2018. ED 22-10-2019