Vandaag zat de grote meerderheid van de DKO op de Ginkelse hei parachutisten en aanverwante figuren via de radio binnen te praten in drijfnatte tenten. Alleen de Lnt en de Plv C-ONHGP hadden een ander plan : de DAF YA 328 S12 van Friesland naar Voorthuizen rijden. De afgelopen twee jaar was de DAF in groot onderhoud. Enige ritje was een paar dagen in de omgeving toeren voor de WAMPEX en een nostalgisch ritje met een oud chauffeur. Uitgevoerde klussen : Motor op gefrist, koppeling vervangen, remmerij check, voorwielophanging check , banden vervangen en wat er zich verder voordeed aan kleinigheden. Als laatste actie is de laadbak omgebouwd voor de mijnenlegdemo tijdens het evenement “Op Herhaling” bij het geniemuseum in Vught 20-22 okt.
Vanochtend de Daf voorbereid op z’n eerste langere rit sindsdien. Nog ff snel de laadbakzeiltouwen vervangen en op weg. Het ging voorspoedig, motor liep als een zonnetje, shimmyproblemen (onbalans voorwielen met heule rare gevolgen) totaal verdwenen dus wat kan er mis gaan……Nouwwww…… zit je rustig op de A32, plotseling een enorme klap, auto schiet links uit de flank, twee velgringen rollen met grote snelheid voorbij, remmen en met geweld sturen naar rechts, blij ooit goed geleerd altijd twee handen aan het stuur in stand 10 voor 2….kortom : klapband.
Dat was dus een slik momentje maar opgelost. Daf in de berm, we stonden niet helemaal prettig, belletje gepleegd voor assistentie van rijkswege en wiel wisselen. Nog voordat de politie en rijkswaterstaat een alarmlichie konden plaatsen waren wij al weer klaar. En weer door richting Voorthuizen.

Dik uurtje later waren we er, bakkie koffie gezet en intussen kwam de rest van de DKO terug van de Ginkelse hei. Met een gebergte drijfnatte canvas tenten die opgehangen moesten worden. Zwoar werk maar gelukkig hadden we hulp van de radiomannen en was het nog vlot klaar ook. De S12 is nu wel errug goed gecamoufleerd….

 

De zaterdag ook weer beleefd, next…
De Plv C-ONHGP

 

 

De foto’s zijn ook te vinden in het album: “Met S12 onderweg (de lekke band) 16 sep 2017