Evenement             : Airborne wandeling
Evenementdatum : 01 sep 2012
Locatie                     : Omgeving Oosterbeek
Foto’s                       : N.v.t.

Het wordt zo langzamerhand traditie dat DKO met meer of minder man meedoet aan de Airbornemars – dit jaar voor de 66e maal georganiseerd.

Voor DKO was het een klein jubileum namelijk de 5e maal. Het zag er naar uit dat we dit jaar wel met een heel klein groepje zouden gaan wandelen. Namelijk maar drie man: onze arts, onze kok en commandant DKO; net “the good, the bad and the ugly”waarbij u zelf mag bepalen wie wie is. Gelukkig melden zich op de valreep nog een tweetal man uit de infanterie zich aan waardoor het groepje tot 5 man was uitgegroeid. Nog steeds niet echt een overtuigend aantal maar voldoende om er een zeer gezellige tocht van te maken.

Dit jaar werd er gekozen voor de 15 km afstand die, zoals ieder jaar, langs de militaire begraafplaats Oosterbeek (waar we de benodigde eer bewezen), over het Duno-plateau, via Hevea-dorp, langs de Westerbouwing, ons weer terugbracht naar Oosterbeek. Hier stond wederom het nodige aan publiek langs de kant, waren er vele muziekkorpsen aanwezig waardoor de laatste kilometers geen enkele inspanning meer vergde.

Onderweg werden we regelmatig gecomplimenteerd met het feit dat we in het “oude kloffie” liepen waarbij vooral het lopen op de M58-kisten de nodige bewondering opriep (mocht ook wel want niet iedereen van DKO kwam met onbeschadigde voeten aan op de Hertenkamp (start en finishplaats van de Airbornemars).

Makende dit verslag mag er geconcludeerd worden dat het een prachtige tocht is geweest met, i.t.t. vorig jaar, super wandelweer en een zeer gezellige sfeer onderweg. Speciaal het koude biertje aan de finish werd hogelijk gewaardeerd. Één hoop voor volgend jaar is wel dat er meer infanteristen mee doen. Het is namelijk een van de vakmanschappen waar deze mannen in uit moeten blinken: een stukkie marsen. En wat is er dan mooier om dat te doen gedurende de Airbornemars.

Tot volgend jaar, de 67e maal in totaal en de 6e voor DKO.

C-DKO