Begin van het jaar had DKO contact met onze vrienden van RFDX of en, zo ja, hoe we dit jaar vertegenwoordigd willen zijn op de “Heath experience” tijdens de luchtlandingen op de Ginkelse Heide in september. Conclusie was dat we na afwezigheid van een jaar daar wel zin in hadden en zodoende werd er contact gelegd met de organisatie. Daar kwam al snel een programma uit. RFDX en DKO verzorgen een radio display met moderne burger (door RFDX) en oudere militaire (door DKO) apparatuur. Tevens zal DKO zorg dragen voor een veld-bioscoop met daarbij de film “Het bericht moet door”.

Zo kwam het dat we op de vrijdag 15 september al druk aan de weer waren met het opzetten van een tweetal gekoppelde boogtenten en 1 grote tent algemene dienst voor de veld-bioscoop. Lekker weer en de dag afsluitend met een lekker maaltijd van een lokale Chinees.

Zaterdag vroeg op voor de laatste voorbereidingen. Deze werden uitgevoerd in steeds matiger weer. Koud en nat. Dit had ook gevolgen voor de springers. Pas zeer laat in de middag, laag vliegend werden er parachutisten gedropt. Spectaculair was, eerder op de dag, de flyby van de Defensie Helicopter Groep met Chinooks en NH90’s met underslings.

Door de regen was het superdruk in de veld-bioscoop. Zo druk dat de film non-stop heeft gedraaid. Zo vaak dat zelfs de beamer er (even) de brui aan gaf.In hoeverre de radioboeren contacten over de wereld gehad hebben is een beetje buiten het beeld van de verslaggever gebleven maar heb wel begrepen dat ook zij zich hebben geamuseerd.

Tegen 1700 uur was het klaar met het feest en hebben we overleg gehad of we de tenten zouden laten staan tot zondag in de afwachting van beter weer (tenten dan lekker droog opruimen). Nu, volgens diverse weerberichten, zou het die zondag ook slecht weer zijn, dus maar besloten om de tenten nat op te ruimen en met alle aanwezige mannen in Voorthuizen uit te hangen. Een enorme klus, wat zonder de zeer gewaardeerde hulp van RFDX niet zo gemakkelijk gelukt zou zijn. M.a.w. ’s avonds hing de loods van DKO vol met twee boogtenten en de tent AD. Twee weken later waren deze pas droog en konden opgevouwen en opgeruimd worden.  (n.b. natuurlijk was het de zondag erop wel mooi droog en zonnig weer. Zo blijkt maar weer: ook aan weermannen/vrouwen heb je niks).