Evenement             : “Meet en Greet” bij Defilé 5 mei 24 Wageningen
Evenementdatum : 4 en 5 mei 2024
Locatie                    : Arboretum “Belvedere” Wageningen
Foto’s                       : 4-5 mei 2024 Wageningen

Vorig jaar, op de relatie dag 400 GNK, kwam DKO in contact met de organisatie van het defilé 5 mei te Wageningen. Deze vroeg toen of we aanwezig wilden zijn op 5 mei 2024 tijdens de “Meet en Greet” te Wageningen rondom het jaarlijkse defilé, Na ampel overleg, want wat moet DKO nu op, naar ons idee, vooral een WWII herdenkingsevenement. Vergissing, Wageningen richt zich nu vooral op herdenking van alle, u vooral na-oorlogse, missies en uitzendingen. En daar speelt DKO wel degelijk een rol.

En zo, op 4 mei werd er opgebouwd op een fantastisch terrein in Wageningen – het arboretum Belmonte – met zijn eigen uitdaging v.w.b. het gebruik vanwege de kwetsbaarheid van het gebied. Rond 1500 was alles op zijn plaats, gelukkig hebben we toen wat foto’s gemaakt (zie het album) want daar zouden we de volgende dag niet meer aan toekomen vanwege de enorme drukte op die dag.

Uiteraard was DKO aanwezig tijdens de stille tocht en de, nogal natte, dodenherdenking.

Na een zeer natte nacht, gelukkig hadden we een hoge locatie en kon iedereen van een droge nachtrust genieten, was het om 0730 reveille. De sergeant had de koffie al gezet, zwart en heet. Goede start van de dag. En maar goed ook want wat er op ons afkwam hadden we nooit kunnen bedenken. Eerst een grote stroom veteranen in alle vormen, leeftijden en vanuit vele eenheden, zelfs internationaal. Tijdens en na het defilé vooral veel bezoek van publiek. Hele dag allerlei gesprekken, van leuk tot indrukwekkend, soms emotioneel.

Kortom een zeer bijzondere dag waaraan wij, gezien de reacties, een goede bijdrage aan hebben kunnen geven.

Volgend jaar zijn wij helaas niet aanwezig. We zijn al uitgenodigd om dan de Bevrijdingsdag te komen vieren in Beekbergen. Wellicht zijn we weer aanwezig in 2026.

C-DKO