Evenement : “Verenigingsdag”

Evenementdatum : 25 maart 2017

Locatie :Voorthuizen\Schaarsbergen

Na al een paar evenementjes gehad te hebben dit jaar (Footsteps, eigen oefening) was het dan op zaterdag 25 maart de tijd voor DKO’s eerste echte verenigingsdag van 2017. Traditioneel staat er dan een (mil.) museum bezoek op het programma. Zo ook vandaag. Echter omdat dit niet een dagvullend activiteit was werd er eerst ’s morgens op ons hoofdkwartier verzameld en de komende evenementen doorgesproken zodat een ieder op de hoogte was wat er allemaal verwacht word het komende jaar.

Maar na de middaglunch was het tijd om af te reizen naar het Museum 40-45 te Schaarsbergen. Dit privémuseum is gelocaliseerd in een oude school en verteld het algemene verhaal over WWII met een verbijzondering van de strijd in en rondom Arnhem. Een zeer breed beeld wordt er gegeven: van voertuigen t/m servies en posters; van (veel) verbindingsmaterieel, wapens terug naar tank en vliegtuig. We hebben er echt een aantal uren kunnen rondbrengen en de kennis over WWII weer kunnen ophalen. Zie de foto’s voor een indruk.

Afgesloten werd deze dag met een pannekoek in “de Stroper” vlak nabij het museum. Gezellig. Na afscheid genomen te hebben werd er door een select gezelschap nog een kleine na-feestje gehouden, met koffie en koek, terug op het hoofdkwartier. Rond 1900 was het dan echt afgelopen en konden we terugkijken op een zeer gezellige en leerzame dag.