Evenement             : Relatiedag 400 GNK
Evenementdatum : 10 juni 2023
Locatie                     : Lpl Ermelo
Foto’s                       : Relatiedag 400GNK 10 juni 2023

Kort verslagje van een kort maar “hevig” evenement.

10 juni 2023 was er op Legerplaats Ermelo de relatiedag van 400GNK. Voor wie de term “relatiedag” niet bekend in de oren klinkt, dit is een dag waarop familie, bekenden, gezinsleden van militairen die vallen onder 400GNK kennis kunnen maken met hun werkzaamheden en locatie. Op deze dag worden dan ook voor deze bezoekers alles uit de kast getrokken. Materieel, allerlei activiteiten maar ook een klein stukje historie wordt getoond en daar is waar DKO om de hoek kwam kijken.
Ons was nml gevraagd om voor de relatiedag enige gnk-vtgn te leveren. Uiteraard voldoen we graag aan deze vraag en zo waren we de zaterdag al vroeg onderweg ri. Ermelo. Na onderweg nog een spanend momentje (de YA 328 kwam met zijn voorwielen in onbalans, een kwaal waar deze tijdens hun diensttijd ook al veel aan leden maar waar de S12, tot nu toe nog weinig tot geen last had gehad). Al stuiterend even de vluchtstrook op gezocht, snelle inspectie en maar door. Onderweg ingehaald door de organisatie van de relatiedag zodat, toen we aankwamen op de legerplaats, we al aan de poort werden opgevangen en door konden rijden naar de locatie waar alles zou plaats vinden. Eerst kennismaken en…. Koffie!! Daarna naar de locatie, samen met 2 Nekaf’s van de historische collectie GNK (leuk deze mannen ook na lange tijd weer te zien). De S12 ombouwen naar ge-improviseerd gewonden vervoer en terug, net op tijd voor het praatje van de brigadecmdt waarmee de relatiedag werd geopend.


Veel aanloop, veel interesse en fotomomentjes (er waren meer dan 500 bezoekers en het idee dat ze alle 500 aandacht hebben gehad voor onze oude vtgn.
Warm (zeg maar heet), dus veel drinken, schaduw zoeken, af en toe werden we voorzien van koffie met koek en… om even na 12-en was er patat. Dus op naar de kraam, eh, we waren niet de enigste, leek wel of alle bezoekers in de rij stonden, rechtsomkeert terug na de voertuigen en over een uurtje nog maar eens proberen. Ja, toen was de rij minimaal en de patat werd nog net zo lekker gebakken.
Om 1400 was het endex, na de nodige bedankjes, was het tijd om in te pakken en het terrein te verlaten om in Lnn de boel weer, afgetankt, op stal te zetten.

Met dank aan de organisatie van de relatiedag 400GNK. Was top.

C-DKO