Datum   : 08-09-2018

Locatie  : Verbindingsweg 100 Ede

Open Monumentendag  Militair Historisch Platform Ede 08-sept. 2018

Deze zaterdag was de DKO te gast bij het kersverse MHPE museum aan de Verbindelaarsweg 100 in Ede. Een mooi ingericht museumpje op het Maurits-Noord kazernecomplex. Het is het oude smederijgebouw 27, een stukje verder op van “ons” oude DKOhonk: gebouw 22. Wij verzorgde ter gelegenheid van de Open Monumentendag als aanvulling van de binnencollectie  “het garinizoen Ede tijdens de koude oorlog” een stukje buiten aankleding. Daar deze kazerne in die tijd hoofdzakelijk verbindingseenheid gericht was hebben we wat algemeen verbindingsmaterieel neergezet en vooral met radio’s zitten prutsen……Leuk dagje, ruim 500 mensen langs geweest, muziekje d’r bij, top. Een fotoverslag…klik op de foto’s voor een vergroting.

De dag begon al vroeg. Op het gemakje in de ochtendzon met de voertuigen hobbelen van Voorhuizen naar Ede.

Aangekomen eerst koffie met gevulde koek en een welkom + overlegje hoe en wat.

Dan voorzichtig de spieren opwarmen met opbouw. Tafels/stoelen uitladen, verbindingsmeuk uitstallen, boogtent opzetten voor het orkestje later op de dag.

Op het fietsje even rond de kazerne. Nieuwsgierig bekijken wat er is gebeurd met ons oude gebouw en de omgeving…..ehhhh….onze loods als laatste aan de beurt? De loodsen worden omgebouwd tot woningen, ziet er naar mijn mening goed uit en vooral : de kazernesfeer blijft behouden, ook wat waard.

Wat plaatjes door de dag heen. Eerste bezoek kwam al vroeg binnen en bleef de hele dag komen. Veel omwonenden en oud kazernemannen + aanhang.

 

 

De dag schoot voorbij. Wij als DKO druk met praatjes maken, radiootje speulen en….tjah….ehhh….

 

De plv C-ONHGP was na wat uren wel toe aan een bakkie koffie met extra gevulde koek. Het is ook niet niks, i.p.v. sleutelen aan een ouwe Daf de hele dag in het nette VT gezellikwebbelenoverhoegoedhetvroeggâhwelnietwasenkindertjesachterhetstuurzettenvaneendikkedafenenvriendelijkdoentegenallerleimevrouwenenmenerenenwromdienstplichttochmaarlievernietweerterugmoetkomenenzenzenz.  Maar wel leuk.

Aan het einde van de middag operatie stofwolk. Onder toezicht uiteraard.

 

 

 

 

 

 

 

 

De sld achterhoek is er ff klaar mee….

Boogtent weer inpakken, ook weer onder toezicht. Iets met beste stuurlui volgens de Sgt.

Dan nog een stukje inwendige verwenning. Weer 1x terug naar ons voormalige voedingsstation, de pizzaboer bij de poort. Fout, alles vol. Door naar de pannenkoekenboer. Van armoe maar een pizzapannenkoek bestelt.

 

 

 

 

 

Tegen 21.00u. terug op de thuisbasis, privevoertuigen naar buiten, DKOvoertuigen weer op stal.einde.

De plv C-ONHGP.