Evenement             : Verenigingsdag – MLV-proeven I
Evenementdatum : 31 mei 2014
Locatie                     : Prins Mauritzkazerne, Ede.
Foto’s                       : Er zijn helaas geen foto’s beschikbaar van dit evenement

Tja, dan sta je daar, op een mooie zonnig zaterdagochtend, na het uitzetten van de eerste MLV-proeven, te wachten op alle enthousiaste deelnemers die hun MLV-speld willen verdienen. Grote opkomst werd verwacht want er wordt al jaren gezeurd, gesmeekt en gevraagd om deze mogelijkheid.

Teleurstellend was dan ook dat er uiteindelijk maar 4 (ja, “vier”) deelnemers zijn (en twee supporters). Snel deze teleurstelling opzij gezet want de wel aanwezigen zijn zeer gemotiveerd om de eisen te halen, het weer is mooi, er is koffie met gebak. Dus eigenlijk geen enkele reden om er geen fijne dag van te maken. En dat is het dan ook geworden. Deelnemers die zich in het zweet liepen, eisen haalden die ze dachten nooit te kunnen halen maar ook, helaas, eisen waarvan men dacht “dat is een makkie” niet halen. Aanmoedigingen waren niet van de lucht. Al met al werd er veel sfeer met een paar man gecreëerd.

Wat stond er dan op het programma voor vandaag:

  • Verspringen, in sporttenue
  • Tempoloop van 2000m, in GvT met “wapen” (in de originele MLV-eisen staat dus dat je afstand moet volbrengen met het LO-sport wapen (dichtgelaste Lee-Enfield of Garand), aangezien wij als DKO natuurlijk niet in openbaar gebied met wapens kunnen/mogen lopen hadden wij als alternatief een tilstang van een 1-tons ahw als vervanger gekozen – ongeveer net zo zwaar)
  • Lastdragen 50 m, in GvT met bi/bu helm

Later aangevuld met 100 m snelloop in sporttenue.

Moeilijkste onderdeel bleek wel het verspringen waarvan 75% van de deelnemers de eis ruimschoots niet haalden. Misschien dat het lag aan de verspringbaan (niet echt optimaal) of techniek van het springen. In ieder geval was dit wel opvallend. Het kader heeft besloten om aan de deelnemers die bepaalde onderdelen niet gehaald hebben in de toekomst een herkansing te geven. Kan men nog wat werken aan conditie en techniek.

Ook hoopt het kader dat de mensen die nu hebben afgezien van de MLV-proeven alsnog mee gaan doen. Al was het maar in het kader van “hoe meer zielen, hoe meer vreugde”.

C-DKO