Evenement             : “Footsteps 2014”
Evenementdatum : 22 feb 2014
Locatie                     : Bra, België
Foto’s                       : N.v.t.

Zoals ieder jaar loopt er een kleine afvaardiging van DKO mee, dit jaar kleine opkomst: 4 man. Vrijdag 21 februari moesten we ons om 1700 uur melden op onze locatie in Ede. Daar aangekomen hebben we een bak koffie gedronken en daarna de auto volgestopt met PSU en vertrokken we richting België. Na een reis van ong. 3 uur waren we op onze overnachtingslocatie. Daar aangekomen alles in orde gemaakt en hebben bij een open haard (die uit was) even wat gedronken.

Zaterdag 22 februari de dag waarvoor we uiteindelijk gekomen zijn namelijk Footsteps lopen. ’s Morgens alles gereedmaken voor vertrek, lekker ontbeten en toen richting Bra. Onderweg naar Bra enige sneeuwval maar daarna  prachtig weer, beter konden we het niet hebben voor een wandeling. Aangekomen op de startplaats kwamen we de Sgt tegen, die had al betaald, zodat we gelijk konden doorlopen. Eenmaal op weg was van alles te zien en liepen ong, 5 km per uur.

Na de ong. vijf km waren we de Sgt en Kapitein kwijt maar haalden ons later gelukkig in en de Kapitein meldde ons dat hij tot zijn grote spijt zijn baret verloren is! We hadden de tocht sneller gelopen dan anders, we waren om 2 uur weer terug, zou dat komen omdat er ook infanteristen bij liepen? 🙂

Na enig overleg werd besloten om niet naar  de pizzeria te gaan maar de terugreis te aanvangen. Eenmaal afscheid te hebben genomen van de Sgt konden we naar de auto terug, daar aangekomen deed de auto het niet omdat de accu leeg was. Geholpen door een Oost-Duitser, ja u leest het goed, werd de accu snel bijgeladen en konden we echt terug naar huis. In Ede aangekomen heeft de Kapitein ons getrakteerd op overheerlijke pizza die we daar gehaald hadden, nadat we gegeten hadden ging iedereen z’n eigen weg.

Sld vkgp