Evenement             : Koken voor de Gele Rijders
Evenementdatum : 24 April 2016
Locatie                     : Nationaal Militair Museum, Soesterberg
Foto’s                       : Foto reportage “Koken voor de Gele Rijders”

Verslag zondag 24-4 van de Plv-C-ONHGP, in de rol van keukenbrander stoker.

In alle vroegte op stap richting NMM. Ergens vlak na 05.00u. vertrokken van uit Friezenland want we moesten vroeg aan de gang in de keuken. Het plan is dat onze DKO-keukengroep de lunch, blauwe hap oftewel nasi, verzorgt voor de aldaar aanwezige rijdende artillerie eenheid “de Gele rijders” en hun paardenverzorgers. Geen probleem, maar wel vroeg van start want een hoop werk. Helaas was het weer wat wisselvallig, van zon naar regen naar zon naar hagel enz. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het begon in ieder geval prachtig, mooie gekleurde lucht en zon. Tegen 08.00u. was de koffie klaar en ging de eerste keukenbrander aan….voor warm water. De besproken aanlevering van de maaltijdingrediënten liet nog even op zich wachten. Dat wordt voorbereid en geleverd door de NMM-horeca. Maar werk zat, de gamellen en het aanwezige keukengerei moet nog een keer schoon gemaakt voor gebruik en de aanwezige branders gecontroleerd. Momenteel zijn we in de onderhoudsgroep bezig met een inventarisatie van alle keukenbranders en reservedelen en groot onderhoud hier aan. We vragen dit voorjaar nogal wat van deze branders, dus wat extra aandacht is niet verkeerd. Volgend evenement “Hembrug” draaien we met 3 keukens en zal de onderhoudsgroep zich volledig concentreren op de branders en het onderhoud en/of reparaties. De boel moet draaiend/brandend blijven!

De nodige koppen koffie, vluchtbewegingen richting droge en warmere hal en sterke verhalen met Jan en alleman. Later kwam er een kar met de nodige etenswaar aan en kon de keuken aan de gang. Branders opstoken, het “restaurant” klaar maken en hoppa. Gelukkig zijn onze SGT-Kok/menagemeester en zijn Sld kokshulp goed bedreven in de planning en inschatting van wat en hoe lang iets nodig heeft om eetbaar te zijn. De nasi, satéstokken en overige hapjes waren op tijd klaar om – na de in onze ogen wat ruime hoeveelheid toespraken – in het restaurant de grote happerij direct te laten beginnen. Uiteindelijk heeft ongeveer 75% van de vooraf verwachte gasten ook daadwerkelijk gegeten en was er dus voldoende over voor onze lunch ook…..Overigens ruim complimenten en aandacht van de bezoekers ontvangen ! Leuk!

Daarna schoonmaak en inpak geluiden. En dat is zo langzamerhand een klusje van hatseflats klaar. Tegen 16.30 waren we alweer op weg richting Voorthuizen. Daar aangekomen nog wat materiaal bij elkaar gezocht voor het volgende evenement en weer terug naar eigen huis en haard. Het was een frisse maar prima dag.

Ohw jah….zou ik bijna vergeten… Vandaag twee nieuwe leden erbij! Een dame en heer van het soort: enthousiast! Welkom!

De Plv C-ONHGP.