Kort verslagje van de verenigingsdag 27 en 28 april 2019 

Evenement             : “ Onderhoudsweekeinde ”
Evenementdatum : 27 en 28 apr 2019
Locatie                     : vml mobcmplx Voorthuizen, Voorthuizen
Foto’s                       : Onderhoudsweekeinde 2019

Een à twee keer per jaar maakt DKO een weekeinde vrij voor onderhoud. Nu is “onderhoud” een weids begrip en zo hanteren we het ook. Hat kan gaan om onderhoud van DKO-middelen, eigen middelen (als vtg), het schoonmaken van “de Knots” (onze kantine), allerlei kleine herstel en schilderklusjes aan het pand etc. etc.

Toch op en of andere manier schrikt het woord “onderhoud” mensen af (ze denken blijkbaar dat er hard gewerkt moet worden) en is de aanwezigheid tijdens dit soort weekeinde vaak minimaal en beperkt dezelfde personen. Tsja, wat doe je er aan, nu een verslagje van zo’n weekeinde en dan vooral hoe “hard” er gewerkt wordt. Wellicht helpt dit om de opkomst ook op dit soort weekeinde te vergroten.

Nu is het wel zo, dat de commandant DKO, even vergeten was dat 27 april 2019 Koningsdag was. Hij zit nog steeds met 30 april Koninginnedag in zijn hoofd. Sommige mensen willen gewoon niet de 21-ste eeuw binnen stappen. Maar goed, niet getreurd, de dag bleef gewoon staan.

Zaterdag 27 april.

Paar man aanwezig, beginnen maar met koffie en koek, deze koffiestart duurde zo lang dat deze vrijwel geruisloos overging in de lunch met heerlijke kroketten. Om even 1230 toch maar aanstalten gemaakt om werk te gaan verrichten. Nu bleek dat de aanwezigen allemaal wel achterstallig onderhoud hadden op eigen middelen, dus storten ze zich op aggregaten, rembekrachtigers van Dikke DAF’s, op opslag opruimen en ik weet al niet meer. De hele middag was iedereen op zijn eigen tempo lekker druk en was (bijna) de theetijd vergeten.

Het was al gauw voedertijd der dieren. Snel even naar de winkel, patatjes met gemaakt en de avond doorgebracht met het doornemen van een, net nieuw aangeschafte, serie dia’s. Gezellig. De CC alsmede enige andere leden haakte af om thuis nog wat werk te verrichten of te gaan slapen.

Zondag 28 april.

CC kwam pas om 1100 uur binnen, zogenaamd omdat hij apendixen van de oude rembekrachtiger op de nieuwe moest overzetten (hij was gisteren de “gehele” dag druk met het loskoppelen van de oude rembekrachtiger, rest my case); dus koffie (onze CC loopt daarop). Deze dag was wel met een hele andere crew. Slechts 2 paxen van zaterdag waren ook vandaag aanwezig.

In de ochtend toch nog ieder weer aan het werk, waarbij om 1230 er lunch afgeroepen werd met een heerlijke boerenomelet. Alleen dit laatste is al de moeite waard om naar een onderhoudsdag te komen. Na de rustige lunch werd er weer aan de arbeid gegaan. Veel werk is mooi afgekomen. De riemvis voor de Nekaf heeft een toonbare verbetering ondergaan in de visuele waarneming, de spullen voor Olst (de YA328-dag) zijn schoon, ingepakt en klaar voor gebruik, “de Knots” is ontstoft en zelfs de CC heeft  het voor elkaar gekregen om de rembekrachtiger weer te monteren in de S09. Waarvan akte (gerucht gaat dat er nog wel ontlucht moet worden).

Iedereen was tegen het einde van de dag tevreden over het verrichte werk en ging, opgewekt en vrolijk, de aanvang richting huis maken.

Al met al; het was een super gezellige, voedings technisch meer dan voldoende, leerzaam en nuttig weekeinde. Kijken alweer uit naar de volgende.

Maar eerst over twee weken Olst met vele Dikke DAF’s. Tot daar.