Evenement : “Volkslauf Bad Zwischenahn”

Evenementdatum : 13 aug 2017

Locatie : bad Zwischenahn/Oldenburg (Duitschland)

In juni hadden we een display bij de wandeltocht rondom het Steinhudermeer. Georganiseerd door het Bundeswehr Reservistenverband. Erg leuk voor ons om te doen, je ziet en spreekt weer eens wat anders en de Duitse vrienden waarderen het zeer. Deze Reservistenverbanden bestaan uit oud militairen die regelmatig bijéén komen om oefeningetjes te draaien, wandelingen, al dan niet met bepakking, te lopen en gewoon voor de leuk. De Duitse regio’s (landkreis) hebben elk hun eigen Reservistenverbandabteilung en zijn ook onderling aktief. Zo liepen er tijdens de wandeltocht in Steinhude ook reservisten mee uit het Kreis Wilhelmshafen/Oldenburg. Die zagen ons, dachten: Warte mal , das wollen wir auch”….. of zoiets en hoppa de uitnodiging voor de DKO was daar. Zondag 13 augustus bij de alte Muhle aan het Zwischenahnermeer (nee, geen See…Meer)

Direct dikke plannen gemaakt over hoe er heen en met wat. Want relatief dicht bij, na Groningen de grens over, driekwartier rijden, 3de straat rechts en je bent er zowat.

Dus…. Daf YA 328 mee, Daf 66 YA mee en midden augustus dus mooi weer, dus hoop zooi mee. Lang weekend van maken want vakantie.

Daadwerkelijk : tent, wat uitrusting, Toyota Camry. Weersgesteldheid : drama. Zaterdagmorgen weg, zondagmiddag terug want maandag werk.

De zaterdagavonturen zal ik wat in telegramstijl en steekzinnen beschrijven…

 

06.00u. De CC heeft de Camry volgeladen en gaat op weg naar het hoge noorden.

09.00u.Koffie, bekijken en bespreken project “mijnenlegger” en de CC gaat samen verder met de Plv C-ONHGP richting de Plv GC (de second) .

09.45u. We rijden over de zuidelijke rondweg van Groningen richting het groot Duitsche rijk. Gezamelijk motto : “Wir schaffen es”.

09.55u. We rijden over de noordelijke rondweg van Groningen niet richting het Groot Duitsche rijk. De second oppert vanaf de achterbank voorzichtig : “TomTom?’. CC weigert want doet in het dagelijks leven iets met kartografie dus weet best wel waar Duitschland ligt.

10.35u. We overschrijden de grens. De zak drop mag open en de second heeft reeds genoeg van de spelletjes “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”.

10.50u. Wat een gruwelijk saaie weg is die A7/28 of komt dat door de regen.

11.45u. Op een schimmig autobahndreieck fahren we richting Bremen, moest Wilhelmshaven zijn…Oh nee…Cuxhaven….ohnee…Bremerhaven..De second creëert met de TomTom een fijne route binnen door.

13.00u. Geparkeerd in Bremerhaven, via een heus shoppingcenter lopen we richting een U-boot uit 1945. Handig want het regent dat het giet.

15.30u. Imponerend zo’n U-boot van binnen….De oberin van de Bäckerei in het shoppingcenter iets minder geïmponeerd van ons ….. Brötchen käse ohne etwas want hollanders.

17.00u. Alweer dankzij de samenwerking tussen de firma TomTom en de second aangekomen bij ons nachtverblijf : de Dragoner Kaserne in Oldenburg.

17.30u. Drie prachtige éénpersoonskamers betrokken, keurig, top!

De avond kan in enkele woorden beschreven worden… Wandelingetje door Oldenburg, mooie stad. Urenlang op een terras in de binnenstad. Bier, suppe, bier, 3 wiedergutmachungsschnitzels, bier, koffie, chips, bier, slapen. Wir schaffen es.

De volgende morgen bleek om 05.45u. dat de wekker functie in mijn telefoon het gewoon doet…jammer hoor…maar ich schaffe es.

De CC en z’n second waren ook vroeg paraat en om 06.15u. waren we op weg naar Bad Zwischenahn. Het weer leek een stuk beter, in ieder geval redelijk droog. Aangekomen stond de Officiers tent als snel en was ook al snel weer afgebroken want net niet goed geplaatst kwa plek… Een tweetal puptentjes erbij + wat decoratie en de jacht op een stevige tasse kaffee kon beginnen. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Horeca zat in de omgeving maar nog dicht. De plaatselijke Bäckerei scheen koffie te hebben maar net toen we wilden gaan hoorde we dat om 09.00u. de kaffee + Frühstück uitgeserveerd zou worden. Tot die tijd was de CC nog wel bereid op z’n knieén te lopen… maar goed ontbijt gehad.

Het zag er gezellig uit, naast ons, zorgvuldig door ons gescheiden d.m.v. een oefenconcertina, een afvaardiging van de voormalige vijand: de NVA, een USA re-enactor, de plaatselijke feuerwehr en tenten van de organisatie op een veld naast de molen.

De dag verliep prima. af en toe een beetje regen, dat wel, maar niet hinderlijk. Het evenement werd goed bezocht alleen het aantal lopers voor de tocht zelf viel wat tegen. Het duitse publiek EN onze gastheren, de militairen van het Reservistenverband waren bijzonder vriendelijk en zorgen goed voor ons. Kaffee,popcorn, suppe, torte, schnapps…Mooie dag zo.

Tegen 16.30u. begon operatie stofwolk en een goed kwartier later waren we alweer op weg naar de heimat. En met een uitnodiging voor volgend jaar op zak, doen we.

!8.30 reed de CC weer weg uit Friezenland. De second en de Plv C-ONHGP wieder zu hause, hij zelf nog ff door richting de provincie Utrecht.

Wir haben es geschafft.

 

De Plv C-ONHGP.