Evenement             : Dienstplicht op Herhaling
Evenementdatum : 20 t/m 22 aug 2010
Locatie                     : Terrein GAF, Axel
Foto’s                       : N.v.t.

Voor de derde maal in successie was DKO met een afvaardiging aanwezig op het evenement “Dienstplicht op Herhaling” te Axel. Na een verregende (2008), een tropen (2009) nu een artillerie en lua display.

De artillerie werd vertegenwoordigd door een 25-ponder. De lua door een PRTL en een vierling. De genoemde wapensystemen waren door DKO in bruikleen genomen speciaal voor dit evenement. De PRTL en de 25-ponder leenden zich niet erg om actief mee bezig te zijn (groot v.w.b omvang en vereisen grote systeemkennis die wij, als DKO, (nog?) missen). Maar de vierling is twee dagen lang volop in actie geweest. Naast de tijd dat hij actief was werd hij ook nog vertroeteld met het nodige (veld)onderhoud (wapens schoonmaken, licht invetten etc.)

Naast deze wapensystemen hadden wij ook wat alternatieve overnachtinglocaties met de puptenten gebouwd. De zes-persoons versie was daarvan wel de meest in het oog springende variant. Verder hebben wij ons onledig gemaakt met infanterie werkzaamheden. Zoals het lastig vallen van het “Oost-Duitse” kampement, die enige leden van ons, als wederdienst, krijgsgevangen maakte.

Tussentijds was er natuurlijk ook tijd om ijsjes, maaltijden en andere zaken te nuttigen. Al met al weer een actief en gezellig weekeinde waarbij ook het publiek weer vermaakt werd.

Op de terugweg naar huis kwam de TD ook nog flink aan zijn trekken toen èèn van de DAF’s YA 126 uit de colonne het nodig vond om brandstof opvoerproblemen te gaan vertonen. Na een uurtje sleutelwerk was ook dit weer opgelost.

Na onderweg ook nog even een weg-restaurant overvallen te hebben met een ieder die meereed in deze colonne richting het noorden, was het weer gedaan met het plezier en zat er niks anders op dan daadwerkelijk richting huis te gaan om daar tegen middernacht te arriveren. Alles opruimen doen we een andere dag wel weer.

Hieronder nog een filmpje die een indruk geeft van wat er allemaal op DOH 2010 te zien en te beleven viel.