Evenement             : Kinderfortendag
Evenementdatum : 12 juli 2009
Locatie                     : Fort by Edam
Foto’s                       : Foto reportage Kinderfortendag Fort by Edam – 2009

Zondag 12 Juli zijn we met een groepje van 8 man aanwezig geweest bij de kinderfortendag op Fort Edam.
Het is een zeer gezellige dag geworden ondanks de regen. Helaas voorkwam de regen wel dat we buitenaktiviteiten konden doen.

Na het appèl om 11.15 zijn we een 1,5 uurtje bezig geweest met koper poetsen. Daarna konden de eerste aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. En dit heeft gesmaakt.
Tijdens het eten kwam het verzoek om iets leuks te doen voor de kinderen bij de uitreiking van de certificaten van de speurtocht. Dit is door de meest kindvriendelijke soldaat binnen onze gelederen zeer goed op gepakt en was leuk om te zien. Andere vrijwilligers hebben de stormbaan gedaan en als sniper op het fort rond gelopen.
Ook is er onderhoud gepleegd aan de Daf ya 126 door de chauffeur en een wielonderhoudsmonteur. Onder andere de zeil touwen zijn vervangen. Het zeilwerk zag er weer goed uit aan het einde van de middag.
Er is ook nog met blenco (zeg maar groene schoensmeer) gewerkt zodat de pukkeltjes en riemen die meewaren er weer tip top in orde uitzagen.

Dit alles is niet onopgemerkt gebleven bij de pers die op ook op het fort
aanwezig was. Zij kwamen speciaal om een artikel te schijven over de Saluut Batterij die deze dag ook aanwezig zou zijn. Helaas moest deze groep het voor gezien houden door de regen.

Onderstaand het het artikel van de voorpagina van het Noord Hollands dagblad.