Evenement             : Open dag UMC / WKZ Utrecht 2015
Evenementdatum : (02) 03 oct 2015
Locatie                     : Terrein UMC Utrecht
Foto’s                       : Foto reportage Opendag UMC/WKZ 2015

Aangezien DKO een gnkgp in zijn gelederen heeft werden we uitgenodigd om mee te helpen aan de opendag van het UMC en WKZ te Utrecht. Uiteraard hebben we deze uitnodiging aangenomen niet wetende dat er nog een addertje onder het gras zat: het moest aantrekkelijk zijn voor kinderen. Pfff, DKO en kinderen, niet altijd de meest logische combinatie. Na ampel overleg tussen de organisatie en onze gnkgp kwamen we tot de volgende invulling. Een brancard”race” met wat hindernisjes en een veldpostkantoor. Veldpostkantoor? Ja, we hadden het plan opgevat om de kinderen tekeningen te laten maken (in te kleuren) voor de zieke kinderen in het WKZ en deze in te leveren bij het veldpostkantoor welke dan zou zorgen dat deze tekeningen bij de kinderen in het WKZ terecht zouden komen.

Tja, dan de uitvoering. Op de late middag van 2 oct 2015 draaide een Dikke DAF het terrein van het UMC op om naast het ziekenhuis een grote boogtent te plaatsen. Dit gaf nogal wat reuring, wat komt die doen, hoe komt die nu op het terrein etc? Veel vragen van mannen en vrouwen in het wit. Na enig uitleg was het prima en werden we zelfs in de watten gelegd met koffie en de uitnodiging om in de kantine te komen eten. Later op de avond arriveerden nog enige DKO-ers om alvast het parcour voor de brancar”race” in elkaar te knutselen en het veldpostkantoor verder te helpen opbouwen. Rond een uurtje of 2200 was het klaar en tijd om de rust aan te vangen.

De volgende ochtend startte de werkelijke open dag. De brancar”race” was een absoluut succes. De kinderen wilden maar wat graag onder leiding van onze arts met zo’n brancard rond hollen. Maar het tekenen was geen succes, de aandachtsboog was miniem en leverde dan ook de gehele dag geen enkele fatsoenlijke tekening op die aan de kinderen van het WKZ overhandigd hadden kunnen worden. Jammer.

Het was snel 1700 uur, tijd voor “Operatie Stofwolk” en vertrek naar huis resp. HK Voorthuizen.

Tot een volgende keer (maar dan zonder tekenen).

C-DKO