Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 27 maart 2011
Locatie                     : Fort by Vechten
Foto’s                       : N.v.t.

Helaas zijn er geen foto’s van deze dag.

Eindelijk, de eerste echte verenigingsdag van 2011. Niet echt het eerste evenement van het jaar, we hebben tenslotte al een nieuwjaarsreceptie en onze wandeling in de Ardennen achter de rug. Maar toch!

Op de vroege maar zonnige morgen al een mooie opkomst (ondanks dat de klok een uur vooruit gegaan was afgelopen nacht). Op het programma van vandaag stonden o.a. de gebruikelijke appèls, exercitie (met gasaanval drills) en hoe organiek een voertuig te bestijgen met een infanteriegroep.

Om exact 1000 uur stond iedereen gereed voor het eerste appèl. Hier werden de nieuwe aspecten voor het komende jaar besproken en het programma. Als eerste werd gestart met de exercitie in en rondom de voertuigen onder leiding van de vaandrig. Hiervoor was er door DKO lesmateriaal geschreven zodat een ieder zich van tevoren had ingelezen. Hierdoor verliep dit erg goed.

Na een bakkie koffie, gebak (“er is er èèn jarig hoera, hoera) en het nodige geleuter was het tijd voor een filmpje over de veldartillerie. Dit tot grote vreugde van onze oud-artilleristen. Leuke film. Ook leerzaam voor onze infanteristen. Duidelijk kwamen manoeuvres van de verkenningsgroep naar voren waar ook onze groep zich in het bekwamen is.

Doordat het wat koel was in de filmzaal, ging een ieder zich daarna opwarmen in het zonnetje. Lekker!!!

Na het opzetten/afzetten van gasmaskers droog geoefend te hebben werd dit in de exercitie verwerkt.

Rond een uur of 4 in de middag was het tijd voor het eindappèl waarna een ieder of naar huis ging of nog een paar uurtjes op het fort bleef hangen. Al met al weer een zeer geslaagde verenigingsdag. Op naar Bussum Bridgehead in mei.

C-DKO