Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 25 mrt 2012
Locatie                     : Prins Mauritz kazerne, Ede.
Foto’s                       : Foto reportage Verenigingsdag 25 mrt 2012

Vandaag de eerste echte verenigingsdag van DKO in 2012. Zelfs het weer was blij dat we nu echt begonnen zijn: de zon straalde volop. Mooier konden we het niet hebben.

Wat stond er voor vandaag allemaal op het programma:

  • Onderhoud bivak materiaal
  • Voor de leden die vorig jaar lid geworden zijn: doornemen PSU – wat heb je wel en niet nodig – maar vooral: hoe gebruik je het een en ander handig.
  • Oefenen procedures rond de vlagparade
  • Kleppen, sterke verhalen vertellen, koffie drinken. Het gebruikelijke werk dus.

Na het appèl van 1000 uur druppelden er nog een paar leden binnen (hadden de klok zeker niet vooruit gezet) maar toen waren we ook in volle getale aanwezig. Nodige bevelen werden er links en rechts uitgedeeld en voordat we het wisten werd er druk gewerkt aan om de tafels weer groen te krijgen, lag het exercitie terrein vol met PSU en was er een groepje bezig de vlagparade te oefenen.

Even later trokken er heerlijke geuren over het terrein: de kok was een lekker soepje aan het maken. Rond een uur of 11 werden we vereerd met een bezoek van een journalist welke bezig is met een boek over militaire herinneringen (geplande uitgave in augustus dit jaar. Hou onze twitter/facebook account …./(#)41dko in de gaten). De heeft vele indrukken opgedaan en we zullen zien wat we daar van terugvinden.

Na de lunch en nog wat exercitie (om de opgedane calorieën gelijk maar weer te verbranden) de laatste activiteiten afgerond om een (vervroegd) eindappèl te houden want, nog niet genoemd, DKO ging nog op voorverkenning op de locatie die wij gaan bezetten op 25 t/m 26 augustus in het oefenterrein van Deelen. Wat bleek dat een schitterende locatie! Of we er alles mogen doen wat in ons opkwam moet nog blijken maar de vooruitzichten zijn goed.

Al met al een super dag! Mannen, bedankt!

C-DKO