Evenement             : Unimogclub 10 jr
Evenementdatum : 11 t/m 13 apr 2014
Locatie                     : Garderbroekerweg, Voorthuizen
Foto’s                       : Foto reportage Unimogclub 10 jr 2014

Viering Unimog club 10 jarig bestaan

 

Verzgrp vreemd gegaan? Branch vreemde activiteten ontplooit?

Eigenlijk een beetje van alles. Via, via was DKO gevraagd om bij de viering van het 10 jarig bestaan van de Unimog club voor een warme hap op zaterdagavond zorg te dragen. Wat anders dan de daar blijkbaar gebruikelijke barbecue en een beetje ludiek onderdeel.

Ach, we zijn altijd wel in voor eens wat anders. Dus een afspraak was gauw gemaakt en de mannen, die de catering voor de Unimog club zouden verzorgen, kwamen op een donderdagavond gezellig langs om e.e.a. af te stemmen. Dit klikte goed met als gevolg dat op vrijdagavond 11 april de loodsen in Ede werden bevrijd van de keukenbak en ahw verzgp incl. de daarbij behorende voertuigen en op weg gingen richting Voorthuizen, alwaar het feest gevierd moest gaan worden.

Daar in de vroege avonduren, met wat hulp van de mannen aldaar (want we spreken hier dan wel over de verzgrp, maar het was maar een groepje (en dan ook nog voor de helft bestaande uit niet interdancers) dat was afgereisd), de keukenbak in zijn boogtent geïnstalleerd en verder ingericht. Snel nog even een biertje (in de tussentijd was het aantal intendancers verdubbeld, waardoor we met drieman sterk aanwezig waren) en gauw de meurbaal in. Koude nacht: tenminste als je buiten je meurbaal moest zijn.

Volgende ochtend vroeg op (nou ja, bijna iedereen dan) en de keuken verder in orde brengen. Wat nieuwe brandstofslangen gemonteerd, branders getest en al wat water voorgekookt. In de middag de echte start: het maken van twee stamppotsoorten en twee soorten worsten alsmede speklappen. Viel trouwens niet mee, want de afleidingen waren groot. Nee, niet in de vorm van veel schaars geklede dames maar iets veel beters:

  • drietal Daker trucks. In video dl 2 vanaf een minuut of 8 in actie te zien
  • twee race combines. In video dl 2 vanaf een minuut of 8 in actie te zien
  • een heuvelklim motorfiets

en natuurlijk vele Unimogjes.

Allemaal scheurden (of in minder mate: reden) over een groot vrij terrein. Machtig mooi om te zien, te horen en te ruiken en te beleven (want de verzgrp heeft met de Dakar-trucks een rondje gereden. Een absolute ervaring).

Toch is het gelukt om, op een paar minuten na, alles om 1800 uur op tafel te krijgen. Ruim 130 man stonden hongerig op een rij. Even knipperen met de oogjes en op was kweet niet hoeveel kilo aan stamppot. Had goed gesmaakt.

In de tussentijd werd de keukenbak weer schoongemaakt evenals al het ander gebruikte keukengerei onder het genot (?) van het optreden van Jannes. Veel fans aanwezig (ook binnen de verzgrp). Nadat Jannes weg was naar zijn volgende snabbel werd e.e.a. overgenomen door een plaatselijk dj. Na een seintje van c-verzgrp dat alles schoon was hebben we eveneens de feestzaal betrokken. Het werd gezellig en laat.

Na een goede nachtrust de boel opgeruimd, achter de vtg-en gehangen en op naar Ede. Alles weer in de loodsen en daarmee was weer een einde aan een anders dan andere weekenden gekomen. Leuk om eens te doen en kijken er zeker met veel plezier op terug.

Mocht je nog meer willen weten over de Unimog-club kijk dan hier even en wil je ook gaan combine racen dan moet je hier maar een kijken.

C-DKO

Unimog 10 jr dl 1 van 2

Unimog 10 jr dl 2 van 2