Evenement             : Pegasus wandeling
Evenementdatum : 26 okt 2013
Locatie                     : Rondom Ede
Foto’s                       : Foto reportage Pegasus wandeling 2013

Tijdens de Airbornemars werd er door enkele deelnemers geopperd om ook mee te lopen aan de Pegasus wandeling in october maar dan met volle bepakking.

Dit idee viel, onverwacht misschien, wel direct in goed aarde. Zeker bij de vaste lopers van DKO. Helaas kon op de dag zelve niet iedereen maar was er in de vroege ochtend toch een man of 5 op de kazerne te Ede om gezamenlijk af te reizen naar de startlocatie op ’s Heeren Loo te Wekerom.
Vooraf hadden we besproken dat er voor de 20 km afstand gegaan zou worden; 30 leek ons iets te veel van het goede (zeker omdat de eerste keer werd dat we een dergelijke wandeling gingen doen met volle bepakking).

Door een, tactische, kaartlees fout heeft de commandant het toch stiekum wat langer gemaakt dan die 20 km. We schatten achteraf zo’n kleine 25 km gelopen te hebben.

en met goed gevolg!

Hulde!

Het beviel zo goed dat deze wandeling volgend jaar zeker weer op de agenda geplaatst wordt.

Een kleine kritische noot. De wandeling is ter herdenking van de ontsnapping van de Engelse en Poolse militairen, na het debacle van Market-Garden in 1944, over de Rijn, richting het reeds bevrijdde zuiden. Helaas is hier gedurende de wandeling (ook niet v.w.b. de route) weinig tot niets van te merken. Wat niet onverlet laat dat het een mooie wandeling was.

C-DKO