Evenement             : Bussum Bridgehead
Evenementdatum : 14 t/m 6 mei 2007
Locatie                     : Oefendorp Crailoo, Bussum
Foto’s                       : Foto reportage Bussum Bridgehead 2008

Bussum Bridgehead is al zo langzamerhand een traditie aan het worden en staat steeds meer in het teken van een generale repetitie voor de Landmachtdagen. Voor dit jaar stonden hierin de nieuwe commandostructuur welke binnen de DKO van kracht is geworden alsmede de met nieuw materiaal uitgeruste TD-groep centraal. De donderdag en vrijdag staan in het teken van opbouwen en “lekker voor ons zelf bezig zijn” (vrijdag is namelijk veteranendag maar deze komen nauwelijks verder dan de centrale tent alwaar men elkaar ontmoet, dus voor ons lekker rustig).
Zaterdag was dit jaar de rondrit waar DKO met een Dikke
DAF vol met infanteristen, in colonne uitdossing (lamp en vlaggen) aan mee deed. En zondag, publieksdag. Voor de TD een drukke dag met veel bezoek (tussendoor moesten zij ook nog enige voertuigen in orde brengen)  evenals voor de infanterie die zich weer overal en nergens lieten zien. De commandopost en de verzorgingsgroep hadden duidelijk een rustiger plekje opgezocht en werden daarom niet frequent door publiek bezocht. Hetgeen, gezien hun rol, wel goed was.
Tegen 16:00 uur liep her eigenlijk geen publiek meer en, na de bekende opruimwerkzaamheden en een “afterparty”, waren we om rond 19:00 uur ruimschoots vertrokken.

C-DKO