Verenigingsdag 27-10-2018

Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 27 oct 2018
Locatie                     : Vml mob cmplx Voorthuizen
Foto’s                       : Verenigingsdag 27-10-2018

Na een hele reeks van evenementen was het eindelijk weer eens tijd voor een reguliere verenigingsdag. Hoog tijd, want de eerste grote evenementen van 2019 (klinkt nog ver) werpen hun schaduw vooruit. Een van deze is de YP 408 dag op het NMM in mei 2019. Hier willen wij als DKO een demo geven – infanterie met YP. Om deze demo, op zijn minst, er een beetje echt eruit te laten zien moet er wel het nodige geoefend worden. Daar zijn dan de verenigingsdagen voor.

Helaas bleek aan het aantal afmeldingen en dus ook bij de opkomst dat er slechts een handvol leden aanwezig waren (is iedereen evenement moe?). Maar niet getreurd, diegene die WEL aanwezig waren hebben een interessante dag beleeft waarin veel geleerd en in praktijk gebracht werd. De nadruk lag deze dag op uitgestegen situaties. Zoals:

  • verschil in soorten patrouilles
  • veldtekens (in theorie makkelijk, in praktijk blijkt het toch moeilijk om ze over te brengen)
  • verzamelen in rondom (waar is mijn plek….).
  • wat is een schootsector en hoe beveilig ik die
  • etc, etc.

Was hier iets speciaals YP aan. Nee, dit gaat om standaard vaardigheden in uitgestegen situatie in (mogelijk) vijandig gebied. De daadwerkelijke vtg-exc. gaan we een volgende keer oefenen.

Gedurende de dag kregen we nog bezoek van een oude bekende verbindelaar, die op zolder nog wat gevonden had wat hij dacht: dit kan DKO nog wel gebruiken. Naast een aantal praktische zaken (electr. koppeldozen, aansluitingen, richtingborden) was er ook typisch een “onderdeelsding”bij: een “gouden” schep voor de chauffeur van de maand van 119 straalzendergp. En dat vinden wij nou leuk! Hij heeft al een mooi plekje in onze kantine “De Knots” gevonden.